Evenimentul Zilei > Social > Cele 3 prafuri albe care ne omoară. Avertisment al oamenilor de știința în legătură cu produsele pe care toată lumea le are în casă!
Cele 3 prafuri albe care ne omoară. Avertisment al oamenilor de știința în legătură cu produsele pe care toată lumea le are în casă!

Cele 3 prafuri albe care ne omoară. Avertisment al oamenilor de știința în legătură cu produsele pe care toată lumea le are în casă!

Prof. Constantin Dulcan a vorbit despre rolul stresului asupra sănătății noastre și despre cele ”3 prafuri albe otrăvitoare” care produc tumori şi nu ştim de unde au venit.

Prof. Constantin Dulcan:Stresul are un rol foarte nefericit. Stresul este reacţia pe care o are organismul la o traumă care poate să fie fizică, psihică, emoţională. Stresul în organism are efect asupra a trei elemente structurale esenţiale: neuronul, ADN-ul, adică substratul genetic al organismului, şi sistemul imunitar.

În ceea ce priveşte neuronul, stresul blochează neurogeneza, formarea de noi neuroni sau formarea de noi conexiuni. Şi iată că în secolul nostru vorbim de o frecvenţă din ce în ce mai mare, de o morbiditate crescândă a bolii Alzheimer, deci a pierderii capacităţii intelectuale.

Asupra acidului dezoxiribonucleic, deci asupra substratului genetic: cromozomii au nişte proteine la capetele lor cu rol de protecţie, se cheamă telomeri. Stresul acţionează asupra acestor telomeri, pe care îi scurtează astfel. Mai exact, cu fiecare diviziune celulară, telomerii se scurtează, stresul acţionează asupra lor, deci reduce pur şi simplu longevitatea, durata vieţii” a spus neurologul.

Stresul, aparent o boală banală, duce la cancer

”Un stres, o furie, o mânie de cinci minute poate să blocheze celulele sistemului imunitar aproape până la cinci-şase ore. Sistemul imunitar este acel sistem de celule şi organe care produc limfocite. Acestea ne apară de virusuri, de bacterii şi îşi fac datoria circulând în permanenţă în organism.

De pildă, celulele care mor trebuie îndepărtate. Iar în organism există celule limfotice killer sau ucigaşe, care înglobează aceste celule care mor, pentru că altfel ele se pot fixa pe un loc, creează inflamaţie şi de aici ne putem trezi cu tot soiul de boli, inclusiv cancer.

Aşadar, aceste celule numite medical „NK“ sunt extrem de utile, ele trebuie să circule în permanenţă în organism ca să poată şi să ne apere împotriva tuturor acelor substanţe care sunt străine de corp. Stresul le tulbură eficienţa” a mai adăugat medicul.

Cele trei prafuri albe otrăvitoare pe care nu ar trebui să le consumăm

Sunt trei prafuri albe otrăvitoare: sarea, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea? Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru.

În menținerea unei stări bune de sănătate, alimentația joacă un rol esențial, potrivit celebrului profesor neurolog și cercetător, Dumitru Constantin Dulcan. Dar sunt trei prafuri albe, otrăvitoare pentru sănătatea noastră: sarea, zahărul şi făina albă.

În sprijinul celor spuse de profesorul Dulcan, vine și celebrul biolog și reputat cercetător în alimentație Gheorghe Mencinicopschi. El detaliază răul pe care, de pildă, ni-l produc sarea sau zahărul.

Alimentele bogate în sare, spre exemplu, duc la deshidratare care, nu se manifestă prin sete acută, ci prin dorința de alimente sărate. Confundăm foarte des setea cu foamea, de aceea sfatul lui este să bem un pahar cu apă și să așteptăm. Mâncăm apoi doar dacă ne mai este foame după jumătate de oră. Consumarea unei cantități mari de zahăr va duce la îngrășare și chiar obezitate, fiindcă surplusul de glucide va fi transformat de organism în grăsime. Și așa intri într-un cerc vicios, scrie mamaplus.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: