Evenimentul Zilei > International > Avertisment. Boala care poate apărea la copii din cauza coronavirusului
Avertisment. Boala care poate apărea la copii din cauza coronavirusului

Avertisment. Boala care poate apărea la copii din cauza coronavirusului

Există un pericol și în ceea ce-i privește pe cei mici în timpul pandemiei.

Se vorbește despre o nouă mare problemă ce poate fi provocată de coronavirus. Deși la începutul apariției virusului, mulți specialiști au afirmat că persoanele tinere, copiii, sunt cele expuse cel mai puțin expuse riscurilor, acum, cercetătorii au lansat un avertisment.

Infectarea cu coronavirus a copiilor poate să ducă la apariția diabetului de tip 1. Numărul pacienților s-a dublat în ultimul timp în spitalele din partea de nord-vest a Londrei, anunță The Sun.

În perioada 23 martie – 4 iunie, în capitala Angliei au fost înregistrați 30 de copii depistați cu diabet zaharat de tip nou, boală aflată în primă fază. Alte două unități sanitare londoneze au înregistrat câte 10 cazuri de același tip, fiecare, deși medicii s-ar fi așteptat la un număr mult mai mic: 2-4 cazuri, mai spune sursa citată.

Aproape trei sferturi dinte micii pacienți au prezentat cetoacidoză diabetică (DKA), care este o complicație gravă, și jumătate dintre aceștia au prezentat-o ​​într-o formă severă. Experții în sănptate i-au sfătuit pe părinți să fie atenți la următoarele simptome: oboseală, deshidratare, urinare frecventă și pierdere în greutate. Aceste simptome ar putea să reprezinte apariția diabetului.

E drept, dintre cei copiii care au fost depistați cu diabet, doar 5 fuseseră infectați cu coronavirus. Dar medicii spun că și o parte dintre ceilalți ar fi putut avea COVID-19, dar fără ca boala să fi fost depistată.

Pe de altă parte, rata infectării la copii a fost redusă. În Marea Britanie, doar unul dintr-o sută de pacienți infectați în timpul pandemiei era copil. Cercetătorii de la Public Health England (PHE) au spus că numerele sunt „liniștitoare”, iar asta confirmă că cei mici nu sunt o sursă importantă a infecției. De asemenea, șansele ca o astfel de persoană să decedeze sunt reduse.

Oamenii de știință de la Imperial College London spun că nu pot dovedi că virusul provoacă diabet de tip 1, dar susțin că ar putea existao legătură.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.