AVERTISMENTUL ministrului de Externe britanic. Aliații corupți ai lui Putin, VIZAȚI de represaliile Londrei. ACUZAȚII și TRĂDĂRI la nivel înalt!

AVERTISMENTUL ministrului de Externe britanic. Aliații corupți ai lui Putin, VIZAȚI de represaliile Londrei. ACUZAȚII și TRĂDĂRI la nivel înalt!

Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, a sugerat joi că ruşii corupţi care îşi datorează averile relaţiilor cu preşedintele Vladimir Putin ar putea fi vizaţi de măsurile luate ca represalii de Londra împotriva Rusiei după otrăvirea unui fost spion rus în sud-vestul Angliei cu un gaz neurotoxic, relatează Reuters.mMai mult, scandalul spionului otrăvit a fost discutat la ONU, Rusia fiind considerată " responsabilă" de otrăvirea unui fost spion în Regatul Unit, după cum a afirmat miercuri ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, într-o reuniune a Consiliului de Securitate în care omologul său rus a respins în bloc acuzaţiile

Reamintim că Marea Britanie a anunţat miercuri expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi după otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia cu un agent neurotoxic de tipul ”Noviciok”. Moscova neagă orice implicare şi se aşteaptă să riposteze.

 

Scandalul Spionului OTRĂVIT, discutat la ONU. TENSIUNI și ACUZAȚII grave! „Statele Unite sunt pe deplin solidare cu Regatul Unit”

 

Ne puteți urmări și pe Google News

”Ceea ce vor oamenii să vadă este ca unii dintre cei mai bogaţi oameni care sunt direct asociaţi cu Vladimir Putin.... a căror avere poate fi atribuită relaţiei lor cu Vladimir Putin, ca organismele justiţiei, poliţia să poată să pună la îndoială averile lor inexplicabile şi să-i aducă în justiţie pentru faptele lor flagrante de corupţie”, a afirmat Boris Johnson la BBC.

Ce a declarat ministrul de Externe britanic

Ministrul de externe britanic a reiterat faptul că dovezile privind responsabilitatea Rusiei în agresiunea asupra lui Serghei Skripal şi a fiicei sale, la 4 martie, în Salisbury, sunt 'copleşitoare'. Ruşii, spune el, neagă că ar avea vreo legătură cu acest atac, dar vor în acelaşi timp ca lumea întreagă să ştie că ei sunt autorii, potrivit agerpres.ro.

Acest atac este un avertisment trimis celor care ar fi tentaţi să se opună puterii ruse, a adăugat el, o modalitate de a spune: 'Vedeţi ce se întâmplă cu oamenii care se opun acestui regim'. Ministrul a insistat că este vorba de un act de 'răzbunare şi represalii' şi al cărui obiectiv a fost, prin utilizarea acestui agent neurotoxic, să 'demonstreze' că Rusia este responsabilă de acest atac, potrivit EFE.

Londra a ceut expulzarea a 23  de diplomați ruși

De asemenea, ministrul britanic a apreciat ca adecvată decizia Londrei privind expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi pentru actul de 'imprudenţă şi brutalitate' comis împotriva fostului spion Serghei Skripal la Salisbury.

„Noi credem că ceea ce am făcut este (o măsură) adecvată pentru ceea ce am văzut pe străzile din Salisbury„, a spus ministrul.

„Un agent neurotoxic a fost utilizat într-o ţară europeană pentru prima oară după al Doilea Război Mondial. Considerăm că guvernul britanic a reacţionat într-o manieră fermă, deoarece oamenii din această ţară se aşteptau ca noi să facem aceasta”, a mai spus el.

Boris Johnson a declarat că Regatul Unit va furniza un eşantion din substanţa folosită în atacul de la Salisbury Organizaţiei pentru Interzicerea Armei Chimice (OIAC) pentru ca această să-şi realizeze propria analiză a substanţei. Potrivit Londrei, este vorba de un agent neurotoxic de tipul ”Noviciok”, dezvoltat la nivel militar, de URSS în anii 1970 şi 1980.

Scandalul spionului otrăvit, discutat la ONU

Rusia "este responsabilă" de otrăvirea unui fost spion în Regatul Unit, a afirmat miercuri ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, într-o reuniune a Consiliului de Securitate în care omologul său rus a respins în bloc acuzaţiile, transmite AFP.

"Credem că Rusia este responsabilă", a spus Nikki Haley, în cursul acestei sesiuni cerute de urgenţă de Londra. "Statele Unite sunt pe deplin solidare cu Regatul Unit", a adăugat diplomata, prima voce americană care acuză atât de clar Moscova în acest caz, susține AFP. Serghei Skripal, 66 de ani, şi fiica sa, Iulia, 33 de ani, au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă, pe 4 martie, la Salisbury. Un poliţist a fost de asemenea victimă a otrăvirii comise prin intermediul unui agent neurotoxic. În centrul acestei afaceri, doi membri permanenţi ai Consiliului de Securitate, Regatul Unit, unde s-a derulat otrăvirea, şi Rusia, acuzată de a fi responsabilă de aceasta, potrovit agerpres.ro.