Evenimentul Zilei > Actualitate > AVEREA ASCUNSĂ a soților Nemeș. Ce a confiscat FBI-ul din BUNCĂRUL românilor extrădați
AVEREA ASCUNSĂ a soților Nemeș. Ce a confiscat FBI-ul din BUNCĂRUL românilor extrădați

AVEREA ASCUNSĂ a soților Nemeș. Ce a confiscat FBI-ul din BUNCĂRUL românilor extrădați

După ce-au fost descoperiți de FBI în luna martie și extrădați în România, soții Dana și Radu Nemeș au lăsat, în buncărul de pe proprietatea lor din Yelm, o adevărată avere, pe care autoritățile americane vor acum să le confiște și să le scoată la vânzare, în cadrul unei licitații publice, relatează site-ul seattlepi.com.

Reprezentanții FBI au solicitat, săptămâna trecută, unui tribunal federal din Seattle să permită scoaterea la licitație a proprietății  soților Nemeș din localitatea Yelm, aflată în apropiere de orașul Seattle. De asemenea, agenții federali au solicitat acordul instanței și pentru vânzarea bunurilor descoperite în buncărul familiei Nemeș.

După ce i-au reținut, în luna martie, pe Dana și Radu Nemeș, dați în urmărire internațională de către autoritățile din România, agenții FBI s-au reîntors pe proprietatea celor doi, unde bănuiau că au fost ascunse mai multe cutii cu monede din aur. În urma percheziției, FBI-ul a descoperit 21 de cutii cu monede de argint, peste o duzină de telefoane mobile, numeroase vehicule, haine din piele de șarpe, sute de monede de aur și peste o duzină de arme de foc. De asemenea, au fost confiscate cantități importante de materiale de construcții, inclusiv o serie de panouri solare.

Potrivit solicitării adresate instanței, procurorii americani susțin că toate bunurile descoperite, dar și întreaga proprietate de la Yelm, au fost achiziționate de soții Remeș cu bani obținuți în urma fraudării sistemului de taxe.

De asemenea, procurorii au arătat instanței că Dana și Radu Nemeș dețineau mai multe conturi bancare, iar Radu Nemeș avea obiceiul de a călători cu sume mari de bani asupra sa. Cuplul călătorea frecvent cu avionul, numai la first class, se caza la hoteluri de lux, cheltuia peste 200.000 de dolari la magazine de firmă și scotea sute de mii de dolari din conturile bancare.

În 2012, soții Nemeș și-au adus și iahtul din Mediterana, iar câteva luni mai târziu l-au vândut pentru 2,3 milioane de dolari. De altfel, FBI-ul suspectează că soții Nemeș au plătit 2,8 milioane de dolari, bani negri, pentru casa din Yelm.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.