Avere nejustificată la un judecător. Diferențe de peste 6 milioane de euro descoperite de ANI

Avere nejustificată la un judecător. Diferențe de peste 6 milioane de euro descoperite de ANI Tribunalul București Sursa foto: Arhiva EVZ

Avere nejustificată de aproximativ 6 milioane de euro la un judecător de la Tribunalul București. Agenția Națională de Integritate (ANI) face verificări după ce a constatat diferențe de peste 30 de milioane de lei care nu se regăsesc în actele justificative.

Avere nejustificată la un judecător care activează în cadrul Tribunalului Municipiului București. Agenția Națională de Integritate (ANI) a stabilit că magistratul deține peste 6 milioane de euro, sume pentru care nu are documente justificative.

Conform unui comunicat transmis de reprezentanții ANI, judecătoarea pe care o vizează cercetările este Gabriela – Cristina Mazilu. Aceasta activează în cadrul instanței de la Tribunalul București, unde a fost promovată. Anterior, Gabriela – Cristina Mazilu a fost judecător în cadrul Judecătoriei Sector 4.

Oficialii ANI au precizat că sumele care nu se regăsesc în actele justificative depășesc 30 de milioane de lei. Mai exact este vorba despre 30.388.515 lei, peste 6 milioane de euro. Suma a fost câștigată în perioada exercitării funcției publice de magistrat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe lângă magistrat, ANI mai cercetează și proveniența averii unui angajat cu statut special din Poliţia Capitalei. Acesta, Ionuţ – Victor Nicoreșteanu nu poate justifica o avere de 1.213.986  lei.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unor diferenţe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate în cuantum total de 31.602.501 Lei în cazul a două persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010”, a anunţat, miercuri, ANI, într-un comunicat de presă.

Avere nejustificată la un judecător

ANI. Sursa foto: arhiva EVZ

Avere nejustificată la un judecător din București

Cea de-a doua persoană vizată de verificările Agenției este Ionuţ – Victor Nicoreşteanu. Acesta este un funcţionar public cu statut special  în cadrul  Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. În cazul său, în urma verificărilor s-a stabilit o avere nejustificată în cuantum total de 1.213.986  lei. Este echivalentul a mai mult de 242.000 de euro.

Cele două cazuri vor fi înaintate Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti. Magistrații Curții de Apel vor face toate controalele necesare pentru a stabili proveniența acestor sume. În cazul în care se va stabilie că această avere nejustificată provine din surse ilicite, vor fi întocmite dosare penale.

„Astfel, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Mazilu Gabriela–Cristina, şi respectiv, Nicoreșteanu Ionuț-Victor, în perioada exercitării funcţiilor publice”, a mai transmis ANI.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a precizat, în comunicatul de presă, că cele două persoane evaluate au depus la dosarul de verificare un punct de vedere. Aceștia și-au exercitat, prin intermediul materialului prezentat, dreptul la apărare pentru această avere nejustificată.