Avantaje Panouri Led

Avantaje Panouri Led

Panourile LED reprezintă o soluție extrem de avantajoasa atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere al fiabilității, potrivite în special pentru birouri și spatii comerciale, dar pot reprezenta o soluție foarte bună și pentru iluminarea camerelor sau spațiilor de lucru.

În cazul în care se dorește montajul panourilor led în spatii cu umiditate ridicată sau chiar în exterior unde există posibilitatea de a pătrunde apa, se poate opta pentru un panou led cu un grad de protecție la umiditate IP65 pentru a avea garanția că panoul nu o să se defecteze din cauza apei.

Panourile led au trei tipuri de lumină pentru care se poate opta (caldă, rece sau neutră) respectiv 2700k-6000k-4000k, dar există și modele de Panouri LED inteligente controlabile prin telecomandă care au toate cele trei tipuri de lumină pentru a nu face nici un compromis.

Avantaje Panouri LED

Când discutam despre panouri led, ne raportam la avantajele pe care acestea le au față de tuburile, becurile și aplicele clasice.

Deoarece în majoritatea cazurilor panourile led se montează în zonele în care se folosesc tuburi clasice, le vom lua pe acestea ca și termen de comparație pentru a vedea diferențele.

- Consum redus: față de metodele clasice de iluminat (tuburi, becuri) consumul este semnificativ redus, un simplu exemplu fiind acesta: pentru a ajunge la acceasi intensitate luminoasă utilizând tuburi clasice cu consum de 14w  sunt necesare aproximativ 5 tuburi reprezentând un consum de 70w, iar când vorbim de un panou LED consumul este de 40W având o scădere semnificativă a consumului și a costului de energie electrică.

- Intensitate Luminoasă: când vorbim despre intensitatea luminoasă, foarte important e faptul că panourile LED nu își pierd intensitatea luminoasă în timp, fata de tuburile clasice.

Intensitatea luminoasă se calculează în numărul de lm (Lumeni) reprezentând un factor important când vine vorba de achiziționarea unui corp de iluminat, mai ales dacă este nevoie de o intensitate luminoasă mare.

Un tub clasic cu un consum de 14w = 720 lm deci 4 tuburi de 14w într-o casetă clasică = 2880 lm, iar un panou LED cu un consum de 40w are o intensitate luminoasă de 4000 lm, observandu-se o diferență a intensității destul de mare.

- Durata de funcționare și mentenanță: când ne referim la produse pe baza de led automat vorbim de o durata de viață foarte mare comparativ cu metodele clasice de iluminat (tuburi, becuri clasice).

Tuburile clasice au o durata de viață foarte scurta, intre 3000-5000 de ore de funcționare, becurile cu filament în jur de 1500-2000 de ore, iar panourile LED au intre 20000-25000 de ore de funcționare, fiind o diferență extrem de mare intre aceste corpuri.

Având în vedere că durata de viață este la un alt nivel fata de metodele clasice de iluminat automat, panourile led nu necesita atât de multa mentenanță că tuburile sau becurile clasice care trebuie schimbate constant, reprezentând astfel și o economie destul de mare în portofelul dumneavoastră.

Panouri LED - variante de instalare

Fie că vorbim de tavan casetat, tavan din beton sau rigips avem cate o soluție pentru fiecare tip de suprafață pentru a ne putea bucura de panourile LED dorite.

-  Montaj Casetat: acest tip de montaj reprezintă cel mai ușor mod de montare deoarece nu necesita nici o schimbare adusa tavanului sau implicarea unui electrician.

Tavanele casetate fiind  concepute cu dimensiuni standard ( 60 x 60, 60 x 120) panoul  trebuie doar pus în caseta și legat direct la firele de 220v că oricare alta  aplica sau bec.

-  Montaj Încastrat: montajul Incastrat se face cu ajutorul unor cleme de prindere cu arc și se pot utiliza doar pe tavan de rigips.

Pentru Montaj trebuie făcute 5 gauri în tavan (4 gauri pentru cleme și o gaura pentru driverul panoului), clemele montandu-se pe spatele panoului LED cu ajutorul unor șuruburi, iar în final, panoul trebuie aliniat cu găurile deja existente și legat la 220v.

-  Montaj Aplicat: se poate realiza pe tavan de rigips sau beton cu ajutorul unei rame de montaj pentru a scapă de gauri sau alte dificultăți de montare.

Rama este din aluminiu și se montează pe tavan cu ajutorul unor șuruburi, iar panoul intra foarte ușor în aceasta rama, nefiind nevoie de alte gauri sau modificări.

-  Montaj Suspendat: în cazul în care se dorește un montaj mai deosebit fata de cele convenționale, panourile LED pot fi suspendate cu ajutorul unor tiranți.

Acești tiranți pot fi folosiți și pe tavan de rigips, dar și pe cel din beton, având posibilitatea de a regla lungimea acestora în funcție de preferințele dumneavoastră.

Primul pas pentru achiziția unui panou led este să cunoașteți suprafață spațiului în care doriți să montați aceste panouri pentru a putea calcula fluxul luminos necesar pentru spațiul respectiv.

După ce s-au făcut măsurătorile trebuie să vă decideți ce tip de lumina doriți să aveți în spațiul dumneavoastră (calda, rece sau neutral) sau de ce nu, toate cele 3!

Puteți găsi aici gama completă de panouri cu led.

Ne puteți urmări și pe Google News