„După cum ştiţi, în programul de guvernare, am prevăzut investiţii în infrastructură, investiţii realizate atât prin fonduri europene, cum este cazul podului suspendat peste Dunăre, investiţii de la bugetul de stat, dar şi investiţii în parteneriat public-privat. Prima investiţie în infrastructură în parteneriat public-privat va fi autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, deja într-o lună de zile vom anunţa câştigătorul şi vom demara această autostradă. Uitaţi că se poate, cei care au criticat au criticat pe nedrept. Înainte de a critica, toţi ar trebui să dăm dovadă de mai multă unitate pentru realizarea unui obiectiv”, a declarat Viorica Dăncilă, după vizita lucrărilor la podul suspendat peste Dunăre în zona Jijila.

Ea a declarat că Guvernul este interesat de construcția autostrăzii Unirii, adăugând că „oamenii și-o doresc pe bună dreptate”.

„Vom face totul, atât din punct de vedere legislativ, cât şi financiar, încât să putem să punem în practică această autostradă. Este adevărat că, după 30 de ani în care doar s-a vorbit, încercăm acum să demarăm lucrurile şi chiar dacă vedem mai multe critici, unele fondate, unele mai puţin fondate, eforturile noastre vor fi în direcţia bună şi, dincolo de cuvinte, o să lăsăm faptele să vorbească”, a mai spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a afirmat că, în privinţa legislaţiei, Executivul trebuie să aibă o abordare pliată pe realitate, informează Agerpres.

„Legea achiziţiilor publice am modificat-o. Se depuneau contestaţii care durau 3-4 ani, trecea perioada de programare la nivel european şi nu puteam să realizăm nimic. Am modificat Legea achiziţiilor publice, avem probleme cu acordul de mediu. Vom vedea care va fi abordarea noastră atât din punct de vedere al fondurilor alocate pentru fiecare construcţie în parte, dar şi al modificărilor legislative pe care trebuie să le facem pentru a duce la bun sfârşit aceste obiective”, a susţinut prim-ministrul.

 

Te-ar putea interesa și: