Autoritățile sunt în alertă. Fenomen periculos printre români. Peste 600.000 fac asta

Autoritățile sunt în alertă. Fenomen periculos printre români. Peste 600.000 fac asta

Numărul tinerilor care consumă droguri a crescut îngrijorător în ultimii ani, ajungând la 650.000 de consumatori.

Statistici alarmante! Numărul tinerilor care consumă droguri a crescut de 7 ori în ultimii ani, anunță Agenția Națională Antidrog. Astfel, la ora actuală în România sunt aproape 650.000 de consumatori de droguri tineri, potrivit RADOR. Cei care consumă des droguri sunt elevii de liceu, care preferă în special canabisul. Reprezentanții Agenției Naționale Antidrog susțin că în aproape fiecare liceu din țară s-a descoperit cel puțin un caz de consum de droguri.

Elev din Bistrița- Năsăud, gest necugetat din cauza drogurilor

Bistrița-Năsăud este unul din municipiile din România unde problema drogurilor consumate în școli este greu de rezolvat. La sfârșitul acestui an, doi elevi au intrat în atenția autorităților după ce au comis fapte care au încălcat legea. Astfel, un elev de 16 ani, din Bistriţa-Năsăud, aflat sub influenţa lor, a agresat o vânzatoare cu un cuţit, el fiind apoi arestat la domiciliu, în timp ce altul a intrat cu ele în şcoală, încercând să le vândă.

„În afară de copilul de la Rebreanu, care e de notorietate, mai avem o situație în care există suspiciune de comercializare în incinta școlii, dar la care iarăşi suntem blocați să avem presiunea notei la purtare. Unul dintre suspecți este în clasa a XII-a, poate fi exmatriculat, dar bineânțeles direcțiunea a fost contactată de avocatul familiei să respecte toate procedurile, pentru că toată lumea a învățat că poate să exploateze viciile de procedură", a declarat Camelia Tabără, inspectorul școlar general. Inspectoratul Școlar Județean a anunțat că va decide soarta elevilor cu probleme în prima parte a anului viitor

Specialiștii Centrului Județean Antidrog se confruntă cu o serie de dificultăți.

„Noi nu putem să primim în asistenţă persoane care sunt deferite, inclusiv de DIICOT sau de către Serviciul de Combatere sau de către cadrele didactice, venite cu părinţii sau din proprie iniţiativă, decât dacă ei îşi exprimă acordul de a întra într-un program de asistenţă. Deci, nu pot fi constrânşi nici măcar prin ordonanţă de evaluare dispusă de către DIICOT", a declarat Maria Borcani.

Ne puteți urmări și pe Google News