Evenimentul ZileiActualitateAutoritățile sanitare sunt în alertă. Încă trei sportivi suspecți de infectare cu Omicron

Autoritățile sanitare sunt în alertă. Încă trei sportivi suspecți de infectare cu Omicron

Autoritățile sanitare sunt în alertă. Încă trei sportivi suspecți de infectare cu Omicron
Trei sportivi din lotul clubului de rugby CSM Știința Baia Mare sunt suspecți de infecție cu varianta Omicron. Aceștia fac parte dintre călătorii repatriați din Africa de Sud.

Informația privindu-i pe cei trei componenți ai lotului de rugby repatriat din Africa de Sud a fost prezenată de oficialii DSP Maramureș. Potrivit acestora, cei trei au fost înregistrați ca bolnavi de COVID. În aceste condiții, în mod logic, a apărut și suspiciunea că ar putea fi purtătorii tulpinii Omicron. Această probabilitate este foarte mare, în momentul de față.

Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Maramureș, trei dintre probele de control recoltate în ziua a opta de la cei 28 sportivi repatriați din Africa de Sud au fost pozitive. Astfel s-a confirmat infecția cu SARS-CoV-2, după cum a precizat şi Ministerul Sănătății.

Drept urmare, probele celor trei sportive au fost trimise pentru secvențiere la Institutul de Cercetare Cantacuzino.

„Cele trei probe vor fi trimise pentru secvențierea tulpinii virusului la Institutul Naţional de Cercetare Cantacuzino”, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Un alt sportiv a fost depistat pozitiv încă de la sosirea în ţară. În cazul acestuia, rezultatele preliminare ale secvenţierii au araătat că ar fi vorba despre varianta Omicron.

sursa foto: EVZ

Starea de sănătate a sportivilor este bună

Oficialii Ministerului Sănătății au precizat că starea celor trei sportivi este bună, aveștia fiind asimptomatici. Mai mult toți jucătorii lotului de rugby din Baia Mare sunt vaccinați  pentru COVID-19.

În cazul celorlalți sportivi, ale căror teste au fost negative, perioada de carantină se a încheia în cea de-a zecea zi de la momentul în care au intrat în izolare.

Primele cazuri confirmate cu OMICRON

În prima fază, Institutul National de Sănătate Publică a confirmat apariția noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane au fost izolate la domiciliu, fiind asimptomatice.

Ulterior, a apărut și cel de-al treilea caz, la unul dintre componenții lotului de rugby de la Baia Mare.


Accesează: