Evenimentul Zilei > Sport > Autorităţile au spus stop „carantinei” la Australian Open! Fanii tenisului vor avea acces în tribunele de la Melbourne
Autorităţile au spus stop „carantinei” la Australian Open! Fanii tenisului vor avea acces în tribunele de la Melbourne

Autorităţile au spus stop „carantinei” la Australian Open! Fanii tenisului vor avea acces în tribunele de la Melbourne

Lock - down-ul de cinci zile decretat de guvernatorul statului australian Victoria, Dan Andrews, a luat sfârşit, iar fanii tenisului vor avea acces liber la semifinalele de mâine, de pe tabloul feminin de la Melbourne.

Restricţiile impuse la sfârşitul săptămânii trecute de autorităţile din Australia, în urma depistării unui focar de coronavirus cu tulpina britanică vor fi ridicate în această noapte. „Începând de joi, vom primi din nou publicul în complexul de la Melbourne Park. Vom permite o prezenţă maximă de 7477 de persoane pe sesiune, ceea ce reprezintă aproximativ 50% din capacitatea arenei Rod Laver” a sunat anunţul plin de optimism al organizatorilor primului Grand Slam al anului.

Prima experienţă reală cu suporteri în tribune

Oficialii turneului de la Antipozi dau asigurări că măsurile de protecţie vor fi respectate cu stricteteţe şi în continuare. Responsabilii australienii se declară, de asemenea, încântaţi de experienţa trăită zilele precedente, odată cu revenirea suporterilor în tribunele de la Melbourne.

„Săptămâna trecută am avut o primă experienţă reală cu spectatori în tribune, iar atmosfera a fost una electrizantă. Jucătorii au apreciat şansa de a evolua în faţa fanilor pentru prima dată în aproape un an şi foarte mulţi dintre ei au vorbit despre cât de emoţionant a fost să se conecteze direct cu suporterii” au comunicat „cangurii” pe pagina oficială a competiţiei desfăşurate pentru prima dată în anul 1905.

Semifinale spectacol la Melbourne

În prima semifinală a întrecerii feminine de la Australian Open se vor întâlni mâine dimineaţă, japoneza Naomi Osaka şi veterana din Statele Unite ale Americii, Serena Williams, care a eliminat-o în sferturi, pe românca Simona Halep. În celălalt penultim act de la Melbourne, cehoaica Karolina Muchova va da peste surpriza Jennifer Brady. „Aşteptăm cu toţii, cu nerăbdare, patru zile incredibile de tenis” au conchis oficialii turneului australian.