Evenimentul Zilei > Social > Autoritățile americane, avertisment pentru cei vaccinați cu Pfizer-BioNTech și Moderna. Dacă aveți astfel de simptome, adresați-vă imediat medicilor!
Autoritățile americane, avertisment pentru cei vaccinați cu Pfizer-BioNTech și Moderna. Dacă aveți astfel de simptome, adresați-vă imediat medicilor!

Autoritățile americane, avertisment pentru cei vaccinați cu Pfizer-BioNTech și Moderna. Dacă aveți astfel de simptome, adresați-vă imediat medicilor!

Chiar dacă există puține cazuri în în care cei care au primit vaccinurile mRNA COVID au experimentat o inflamație a mușchiului inimii, agenția federală americană Food and Drug Administration (FDA) a luat emis de urgență un avertisment.

După o întâlnire de urgență cu consiliul său consultativ pentru siguranța vaccinurilor, FDA a cerut pacienților care se confruntă cu dureri toracice acute să ceară imediat ajutorul medicilor. FDA a anunțat luna trecută că Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au raportat că mai multe cazuri de inflamație a inimii – fie miocardită, fie pericardită – la adulți tineri și copii care au fost inoculați cu vaccinurile care folosesc tehnologia ARNm.

La 25 iunie, agenția a spus că va scrie în fișele sale de informații pentru pacienți și furnizori despre „riscurile crescute de miocardită (inflamația mușchiului inimii) și pericardită (inflamația țesutului care înconjoară inima) după vaccinare” utilizând Pfizer sau  Moderna. Vaccinurile Pfizer sau Moderna utilizează tehnologia ARNm și necesită două doze, în timp ce vaccinul produs de Johnson & Johnson folosește un adenovirus și necesită o doză unică.

Studiile arată că incidența inflamației inimii este foarte mică

Ultimul studiu, publicat marți în JAMA’s Cardiology Journal marți, a arătat că 23 de soldați bărbați (dintre care 22 considerați „anterior sănătoși”) cu vârste cuprinse între 20 și 51 de ani au prezentat „debutul acut al unei  “durerii toracice acute” în termen de patru zile de la inocularea celei de a doua doze.

Pacienții care au solicitat ajutor în sistemul militarde sănătate plângându-se de astfel de dureri au fost diagnosticați ulterior cu miocardită clinică.

Miocardita este o afecțiune care provoacă inflamația mușchiului inimii și poate provoca dificultăți de respirație, insuficiență cardiacă sau chiar moartea.

Toți pacienții ale căror date au fost incluse în studiul JAMA’s Cardiology Journal au fost supuși unor investigații amănunțite, inclusive electrocardiografie și ecocardiografie.

 

Cei mai mulți pacienți au scăpat de discomfort în decurs de o săptămână

Simptomele cardiace au dispărut în decurs de o săptămână de la debut la 16 pacienți, în timp ce ceilalalți 7 au continuat să resimtă disconfort thoracic până  în momentul prezentării raportlui; urmărirea lor fiind în acest moment în curs.

Autorii studiului au ajuns la concluzia că riscul general pentru pacienții care au primit un vaccin ARNm rămâne extrem de mic.  Astfel de cazuri nu au fost înregistrate numai în SUA. Israelul, care s-a bazat  în principal pe vaccinuri ARNm pentru a-și inocula populația,  anunță, de asemenea, o incidență surprinzător de mare a inflamațiilor cardiace, scrie site-ul zerohedge.com.