Evenimentul Zilei > International > AUSTRIA critică țările care nu primesc REFUGIAȚI, dar adaugă: „Nici IMIGRANȚII nu sunt pregătiţi să meargă în (…) ROMÂNIA”
AUSTRIA critică țările care nu primesc REFUGIAȚI, dar adaugă: „Nici IMIGRANȚII nu sunt pregătiţi să meargă în (…) ROMÂNIA”

AUSTRIA critică țările care nu primesc REFUGIAȚI, dar adaugă: „Nici IMIGRANȚII nu sunt pregătiţi să meargă în (…) ROMÂNIA”

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, regretă profund faptul că țările din centrul și estul Europei resping cotele de acceptare a refugiaților stabilite de Uniunea Europeană. Totuși, demnitarul observă că nici imigranții extracomunitari nu își doresc să ajungă în țări precum România, Bulgaria sau Polonia.

Faptul că, în ultimii ani, în Uniunea Europeană s-au luat măsuri pentru redistribuirea a doar 30.000 de refugiați l-a făcut pe Kurz să critice dur politicile comunitare: „Nu trebuie să spunem că nu putem găsi soluţii la problema imigraţiei.Atâţia ajungeau în Europa în doar 48 de ore în 2015”. Cancelarul a vorbit cu pentru postul ZDF, scire Mediafax.

 

 

Liderul de la Viena a oferit propria viziunii asupra rezolvării problemei migranților extracomunitari: pentru țările care sunt surse ale migrației trebuie acordată asistență, iar, în același timp, frontierele externe ale uniunii trebuie protejate.

 

Sebastian Kurz a critica statele din centrul și estul continentului european care aleg, din varii motive, să nu accepte imigranți conform sistemului de redistribuire stabilit în cadrul uniunii.

 

„Nu doar că unele state membre refuză imigranţi, dar nici imigranţii nu sunt pregătiţi să meargă în ţări precum Bulgaria, România sau Polonia. Şi chiar dacă am reuşi să îi trimitem cu poliţia în aceste ţări, în câţiva ani ar reveni în Germania, Austria sau Suedia”, a adăugat liderul conservator, citat de agenția DPA.

 

În timpul unei discuții cu Sebastian Kurz, cancelarul german, Angela Merkel a oferit la rândul său o critică dură la adresa statelor care nu dau dovadă de solidaritate: „Dacă sistemul de protejare a frontierelor externe nu funcţionează corespunzător, atunci, din punctul meu de vedere, nu trebuie să existe ţări care să refuze să dea dovadă de solidaritate”, scrie publicația Bayern Kurier.

 

„Avem nevoie de solidaritate în gestionarea imigraţiei nu doar la frontierele externe ale Uniunii Europene, ci şi pe plan intern. Nu poate exista solidaritate selectivă pentru statele Uniunii Europene”, spunea Merkel la summit-ul din 14 decembrie 2017 al Consilliului European de la Bruxelles.   

 
Sursa: Mediafax
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: