AUSTRALIA, prima țară dezvoltată care închide granițele pentru VEST-AFRICANI, din cauza EBOLA

AUSTRALIA, prima țară dezvoltată care închide granițele pentru VEST-AFRICANI, din cauza EBOLA

Australia a devenit prima ţară dezvoltată care şi-a închis graniţele pentru cetăţenii din ţările vest-africane cel mai grav afectate de epidemia de Ebola.

Autorităţile statelor vest-africane consideră că măsura îi stigmatizează pe oamenii sănătoşi şi va face mai dificilă lupta împotriva bolii, informează Reuters, citată de Agerpres.

Interdicţia acordării de vize pentru cetăţenii din Sierra Leone, Liberia şi Guineea a urmat după ce armata americană şi-a plasat în carantină soldaţii întorşi din misiunea de combatere a epidemiei de Ebola, iar unele state americane i-au izolat pe cei care au lucrat voluntar în aceste ţări.

Australia a anunţat şi luni o serie de măsuri ce vizează suspendarea imigraţiei provenite din ţări din Africa de Vest afectate de epidemia de Ebola, în scopul de a împiedica răspândirea virusului pe teritoriul său.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul australian al Imigraţiei, Scott Morrisson, a declarat, în Parlament, că guvernul „îşi suspendă provizoriu programul privind imigraţia, inclusiv programul său umanitar, din ţările în care s-au înregistrat cazuri de infectare cu virusul Ebola”.

Australia nu a înregistrat niciun caz de Ebola în ciuda unui număr mare de suspiciuni, iar premierul conservator Tony Abbott a rezistat până acum solicitărilor repetate de a trimite personal medical, pentru a ajuta la înlăturarea focarului pe teren.

Un specialist de la Institutul de Boli Infecţioase şi Biosecuritate Marie Bashir din Sydney a declarat că interdicţia de călătorie nu este de natură să protejeze ţara de Ebola, deoarece are un impact negativ asupra populaţiei prin crearea unui climat de panică.

ONU nu este de acord

Naţiunile Unite au declarat că astfel de măsuri ar putea descuraja munca vitală de acordare de ajutor, făcândmai grea oprirea răspândirii virusului ucigaş.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat, marţi, la sediul Uniunii Africane (UA), la Addis Abeba, că lupta contra Ebola este una îndelungată şi că propagarea virusului a continuat să depăşească amploarea mobilizării comunităţii internaţionale.

Epidemia a făcut 5.000 de morţi în Africa de Vest, de la începutul anului.