Aşa cum se ştie, Dragomir l-a acuzat pe Tapalagă că fost unul dintre ziariştii generalului SRI Coldea, şi care a răspuns comenzilor acestuia, pentru linşarea mediatică a celor indezirabili. Tapalagă a ieşit cu un răspuns dur, dar necredibil: că Dragomir e cu „penalii” şi „corupţii”, iar el este cu… „lupta împotriva corupţilor”. Spune Tapalagă: „Voi muri cu dințîi în gâtul vostru!

”Mai întâi, Tapalagă face un act ratat, cum spune Freud, recunoscând că „va muri”, în sensul că dezvăluirile lui Dragomir îi sunt fatale, de natură să-i distrugă carieră de jurnalist. Aşa va şi fi!

De fapt, prin reacţia să, Tapalagă nu face decât să-l confirme pe Dragomir. El nu neagă acuzaţiile de jurnalism la comandă, ci încearcă să le justifice.  

Ceva de genul: da, am făcut aşa ceva, dar pentru lupta împotriva corupţiei, pentru un scop nobil! Numai că un asemenea argument nu este acceptabil. Un jurnalist care renunţă la neutralitatea să, asumându-şi linşajul că formă de exercitare a profesiei sale, nu mai poate fi jurnalist.

Înţeleg situaţia lui Tapalagă. A făcut eroarea de a cădea în capcană sistemului, de a face servicii sistemului, considerând că aceste servicii sunt bune pentru societate la acel moment.

Ei, bine, nu trebuia să cadă în acea capcană, ci să ţină de profesia lui. Astăzi, când sistemul se schimbă, el va fi scuipat chiar de către sistem care nu numai că nu mai are nevoie de el, dar îl va da că exemplu: „uite, noi, ne-am curăţit de vechile practici, iar tipii că Tapalagă sunt nefrecventabili!

Ce-ar fi că avocaţii, şi ei, în numele „luptei anti-corupţie”, să-şi trădeze clienţii, să nu îi mai apere, să nu mai folosească probele şi dreptul la apărare, ci, din contra, să se alăture şi ei procurorilor? Ei, bine, nu!”, scrie avocatul Aurelian Pavelescu pe Facebook.