Evenimentul Zilei > Social > Aurelian Bădulescu a fost amendat de CNCD. Afirmaţia care i-a adus o amendă usturătoare
Aurelian Bădulescu a fost amendat de CNCD. Afirmaţia care i-a adus o amendă usturătoare

Aurelian Bădulescu a fost amendat de CNCD. Afirmaţia care i-a adus o amendă usturătoare

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a stabilit, miercuri, cu unanimitate, că viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a făcut afirmaţii jignitoare la adresa unui membru al comunității evreiești. Pentru afirmaţiile sale, Bădulescu a primit o amendă de 5.000 de lei.

„Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor în data de 17.07.2019, a dezbătut scrisoarea domnului Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, referitoare la adresa unui cetaţean aparţinând comunităţii evreieşti <<[…] este evident ca sunteti străin de acest neam si pe cale de consecinţă de istoria poporului român[…]. Recomandarea mea este să vă întoarceţi de unde aţi venit […]. Nu vă voi saluta cu deosebită consideratie, aşa cum este normal, pentru ca nu vă bucurati de consideraţia mea. În altă ordine de idei, sunt bucuros, că oamenii ca dumneavoastră sunt preocupaţi de subiecte pe care domnia voastra le tratează, sigur, în calitate de musafir în ţara mea>>” reprezintă discriminare si atinge dreptul la demnitate conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată într-un comunicat transmis de CNCD.

„Este evident ca sunteti străin de acest neam si pe cale de consecință de istoria poporului român[…]. Recomandarea mea este să vă întoarceți de unde ați venit […]. Nu vă voi saluta cu deosebită consideratie, așa cum este normal, pentru ca nu vă bucurati de considerația mea. În altă ordine de idei, sunt bucuros, că oamenii ca dumneavoastră sunt preocupați de subiecte pe care domnia voastra le tratează, sigur, în calitate de musafir în țara mea” este afirmaţia pentru care Bădulescu a fost amendat.

Scrisoarea lui Bădulescu i-a fost trimisă lui Marco Maximilian Katz, şeful Centrului pentru Combaterea Antisemitismului în România, asta după ce MCA România a sesizat CNCD, în luna martie 2019, cu privire la faptul că Aurelian Bădulescu ar fi intenţionat să ceară Consiliului General al Municipiului Bucureşti o aprobare pentru amplasarea unui bust în Capitală a mareşalului Ion Antonescu, potrivit rtnews.ro

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: