Evenimentul Zilei > Justitie > Aurel Pană, fostul șef de la APIA, a fost condamnat șapte ani și șase luni pentru mită
Aurel Pană, fostul șef de la APIA, a fost condamnat șapte ani și șase luni pentru mită

Aurel Pană, fostul șef de la APIA, a fost condamnat șapte ani și șase luni pentru mită

Fostul director general adjunct al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Aurel Pană, a fost condamnat, marti, de Tribunalul Bucuresti, la sapte ani si sase luni de inchisoare pentru luare de mita si trafic de influenta, informeaza Mediafax. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Magistrații Tribunalului Bucuresti au redus din cei șapte ani și sase luni perioada arestului preventiv și arestului la domiciliu, mai exact de la 14 august 2013 la 17 mai 2014.

Aurel Pana si Mugur George Voinea, membru PC si director al unei firme, acuzati de fapte de coruptie, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie, in 8 noiembrie 2013. Tribunalul Bucuresti a decis, insa, judecarea celor doi in dosare separate.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a lui Aurel Pana, pentru savarsirea infractiunilor luare de mita si trafic de influenta, si a lui Mugur George Voinea, director la SC Evalserv Standard SRL, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta si complicitate la luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada mai – august 2013, Aurel Pana, in calitate de director general adjunct la APIA si de presedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achizitia de ulei in cadrul programului PEAD 2013, impreuna cu Mugur Voinea, in baza unei intelegeri prealabile, a pretins de la denuntator un comision de 10 la suta din valoarea contractelor adjudecate de societatea administrata de denuntator, circa 5.200.000 lei (aprox. 1.200.000 de euro) si externalizarea serviciilor de transport, in scopul de a-si indeplini sau de a nu intarzia indeplinirea atributiilor sale de serviciu in legatura cu procedura de achizitie pentru ulei organizata de APIA.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: