Audieri maraton la DIICOT Iași. Mai mulți funcționari convocați după perchezițiile de la Primărie

Audieri maraton la DIICOT Iași. Mai mulți funcționari convocați după perchezițiile de la Primărie Primaria Iași Sursa foto; EVZ

Mai mulți funcționari din cadrul Primăriei Iași au fost convocate la audieri, la DIICOT, după perchezițiile din cursul dimineții.

Mai multe persoane au fost convocate la audieri de procurorii DIICOT, după perchezițiile din cursul dimineții de la primăria Iași.

Potrivit presei ieșene, care citează surse din anchetă, printre cei audiați s-ar afla și primarul municipiului Iași, Mihai Chirica. De asemenea, procurorii au convocat mai mulți funcționari ai Primăriei, printre care secretarul general al Primăriei Iași, Denisa Ionașcu, un funcționar de la serviciul juridic, dar și city-managerul Gabriel Harabagiu. De asemenea, la audieri au mai fost chemați doi oameni de afaceri Ghiocel Asimionesei și fiul său, Claudiu Asimionesei, patroni ai unei publicații locale, după cum relatează publicația Reporter IS.

Astăzi, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, efectuează 22 de percheziţii domiciliare, în municipiul Iaşi şi municipiul Bucureşti. 26 de persoane urmează să fie conduse la audieri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform unui comunicat de presă emis de Poliția Română, la data de 26 aprilie a.c., poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, împreună cu procurorii DIICOT Iași, au efectuat 22 de percheziţii domiciliare în cadrul unui dosar penal.

Precizările Poliției și ale DIICOT

Potrivit sursei citate, în acest dosar se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu în formă continuată şi instigare la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual.

„Din cercetări a reieșit că activitatea infracţională a grupului s-ar fi desfăşurat începând cu anul 2016 şi ar fi avut drept scop obţinerea, în mod fraudulos, a unor terenuri din patrimoniul unei instituții publice, pe care ar fi urmat să fie construite blocuri de locuinţe, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei. De asemenea, a rezultat faptul că activitatea infracţională ar fi fost posibilă prin acordarea sprijinului de specialitate de către avocaţi, notari şi funcţionari publici din cadrul unei instituții publice”, se arată în comunicatul Poliției Române.

În acest caz, au anunțat polițiștii au fost puse în executare 26 de mandate de aducere emise de DIICOT Iaşi. Un număr de 15 dintre acestea sunt pe numele persoanelor bănuite de comiterea faptelor.

Procurorii DIICOT au precizat că prejudiciu în acest dosar este de aproximativ 2 milioane de lei. De asemenea, aceștia au mai arătat că activitatea infracţională a fost posibilă datorită ajutorului primit de la avocați avocaţi, notari şi funcţionari publici din cadrul unei instituții publice.

Citește și: 

Percheziții de amploare la Primăria Iași. Procurorii DIICOT au ridicat o mulțime de documente