Negulescu este citat la 10.30 la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a da mai multe explicații. Până în momentul de față sunt mai multe plângeri pe numele acestuia.

La sfârșitul lunii ianuarie, deputatul Andreea Cosma anunţa că a depus, luni, o plângere penală împotriva procurorului Mircea Negulescu la Parchetul General, solicitând şi despăgubiri materiale. Și fostul deputat Vlad Cosma a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploieşti, printre care Lucian Onea şi Mircea Negulescu, pe care îi acuză de săvârşirea infracţiunilor de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

În urma înregistrărilor prezentate în spațiul public, Augustin Lazăr a sesizat Inspecţia Judiciară.

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a sesizat astăzi, 15.02.2017, Inspecţia Judiciară, în temeiul dispoziţiilor art.45 al.1 din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, sub aspectul unor posibile abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a şi j din Legea nr.303/2004, precum şi prevederilor Legii nr. 303/2004 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, în vederea extinderii verificărilor referitoare la domnul procuror Mircea Negulescu (care şi-a înaintat cererea de încetare a detaşării la unitatea de parchet mai sus menţionată)", se arată într-un comunicat remis de  Parchetul General.