Evenimentul Zilei > Justitie > Au vrut să fure „cu totul” o mină din Valea Jiului!
Au vrut să fure „cu totul” o mină din Valea Jiului!

Au vrut să fure „cu totul” o mină din Valea Jiului!

Mare ghinion pentru șapte persoane din municipiul Vulcan care au vrut să dea lovitura vieții furând cinci tone de fier vechi.

Cei șapte , bărbați cu vârsta cuprinsă între 20 și 52 de ani,  sunt anchetați acum de polițiștii din municipiul Vulcan.

Au fost prinşi că au furat, în decurs de 24 de ore, nu mai puțin de 5.000 de kilograme de fier vechi de la Mina Paroşeni, din Valea Jiului. A informat miercuri IPJ Hunedoara.

Patru tineri, primii suspecți

Ei transportau într-o autoutilitară 3.000 de kilograme de fier vechi, sustras din incinta unităţii miniere. Poliţiştii au extins verificările în zonă. Oamenii legii au mai identificat încă alte trei persoane, care se aflau într-o altă autoutilitară încărcată cu 2.000 de kilograme de fier vechi furat de la Mina Paroşeni.

„Faţă de cei în cauză, poliţiştii vor efectua cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Vulcan. Bogdan Niţu.

Mina Paroşeni, în procedură de închidere

Mina Paroşeni este în procedură de închidere din decembrie 2017. Atunci a fost scoasă din subteran ultima tonă de cărbune.

La 1 ianuarie 2020 s-au încheiat toate activităţile din subteran. Iar la suprafaţă au început lucrările de demolare a construcţiilor existente şi cele de ecologizare a terenurilor rămase libere. Toate operaţiunile au fost prevăzute să se finalizeze până la sfârşitul acestui an, potrivit digi24.ro.