Au încheiat acorduri de recunoaștere a faptelor și au scăpat de închisoare. Verdict în cazul fraudării alegerilor locale

Au încheiat acorduri de recunoaștere a faptelor și au scăpat de închisoare. Verdict în cazul fraudării alegerilor localeSursa foto: Arhiva EVZ

După ce au încheiat un acord cu procurorii, de recunoaștere a faptelor, patru persoane vizate într-un dosar de fraudare a alegerilor s-au ales cu pedepse cu suspendare.

Patru persoane ce au fost inculpate în dosarul ce vizează fraudarea alegerilor locale din septembrie 2020 în comuna prahoveană Ciorani au primit pedepse cu suspendare, după ce au încheiat acorduri de recunoaştere a faptelor.

Magistrații au admis cele patru acorduri încheiate

Judecătoria Buzău a admis, joi, cele patru acorduri şi i-a condamnat pe inculpaţii acuzaţi de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale în formă continuată la câte un 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare pe perioada unui termen de supraveghere de 2 ani, conform Agerpres.

Decizia nu este definitivă. Dosarul privind frauda electorală de la Ciorani a fost trimis în judecată în urmă cu o săptămână, fiind deferiţi justiţiei 23 de inculpaţi, inclusiv primarul comunei Ciorani, Marin Voicu.

Astfel, 20 de persoane sunt acuzate de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, două sunt acuzate de complicitate la comiterea acestei fapte, iar primarul Marin Voicu este trimis în judecată pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale. Separat, în acest dosar au fost încheiate anterior cele patru acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Au fost efectuate 18 percheziții domiciliare în acest caz

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova - Serviciul investigaţii criminale, au efectuat, în luna iunie, 18 percheziţii domiciliare într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

„Cu ocazia alegerilor locale din data de 27 septembrie, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, preciza Parchetul.

Inculpaţii din dosarul fraudei electorale din comuna Ciorani „nu au absolut niciun trac infracţional”, sunt „naturali” şi râd în legătură cu modul propriu de fraudare a alegerilor, „furând” voturile alegătorilor „fără niciun resentiment”, se arăta în motivarea Tribunalului Prahova, care a dispus în iunie arestarea preventivă a inculpaţilor.

Conform documentului, aceştia sunt naturali pentru că nu le pasă de valorile unei societăţi democratice.

Ne puteți urmări și pe Google News