Au început problemele și la Sectorul 4. Proiectele primarului Băluță, blocate

Au început problemele și la Sectorul 4. Proiectele primarului Băluță, blocate

Nici nu s-a uscat tușul pe documentul care-l legitimează pe Daniel Băluță primar al sectorului 4 că au și început șicanele. Consilierii USR au început să amenințe că blochează proiectele de construcție, reabilitare și modernizare a obiectivelor din Sectorul 4.

Primarul Daniel Băluță (PSD) a fost reales de peste 57% din electori pentru că demonstrat că e un bun gospodar și efectiv a transformat Sectorul 4, făcându-l cel mai frumos și dotat din Capitală.

Deja primarul și echipa sa de funcționari continuă activitatea și, ca de obicei, în ultima ședință de Consiliu Local, în vechea componență, a adus în dezbatere proiecte de construire și modernizare a  unor obiective de peste 300 milioane lei care pot aduce Sectorului 4 statutul de hub economic de lux.

Din păcate, pozițiile de forță cu care au atacat ultima ședință a vechiului Consiliu Local al Sectorului 4, demonstrează că reprezentanții USR, în lupta lor așa-zis politică, nu înțeleg că în administrație e nevoie de o confruntare constructivă pentru binele comun și nu de piedici, de injurii și amenințări, ne-a spus o sursă dintr-un partid mai mic din componența Consiliul local.

Ne puteți urmări și pe Google News

La ultima ședință de Consiliu, membrii USR, conduși de Guilhem Moulin, au provocat scandal șu au blocat astfel discutarea și votarea unor proiecte importante pentru locuitorii Sectorului 4, fie că sunt de la PSD, USR, PMP sau PNL.

Printre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi suplimentară erau:

  • contruirea a 4 pasarele pietonale pe: bd. Gheorghe Șincai, pe bd. Tineretului, la Palatul copiilor, pe bd. Tineretului – Strada Visana , pe Șoseaua Olteniței – Metrou Constantion Brâncooveanu
  • aprobarea costurilor pentru Centrul Multicultural din Parcul Tudor Arghezi
  • modernizare grădiniței Metalurgiei
  • pasajul rutier de la intersecția strada Ion Iriceanu cu Turnu Măgurele
  • aprobarea bugetului cererii de finanțare „Sprijinirea capacității instituţiilor din subordinea Consiliului Local al Sectorului 4 pentru gestionarea crizei SARS-CoV-2” în cadrul apelului de proiecte POIM/819/9/1/Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare – circa 7,5 milioane lei bani europeni
  • aprobarea depunerii cererii de finanțare „Creșterea gradului de acces a elevilor din învățământul preuniversitar la procesul de învăţare on-line prin dotarea acestora cu echipamente de tipul tabletelor școlare” și a cheltuielilor aferente acesteia în cadrul apelului de proiecte lansat prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020 – circa 37 milioane lei din care 34,7 fonduri europene nerambursabile;

O explicație a acestui comportament, apărut oarecum brusc la consilierii locali ai USR după încheierea alegerilor, a apărut într-un articol de pe psnews.ro

„Faptul că o parte dintre proiectele discutate au fost introduse pe o listă suplimentară, nu este o procedură excepțională, fiind o practică foarte des întâlnită, mai ales la ședințele de Guvern. Demn de remarcat este și faptul că proiectele care au produs iritarea consilierilor USR din Consiliul Local al Sectorului 4 nu sunt noutăți, ci erau cunoscute și își urmau cursul firesc al derulării. Numai că, o dată cu rezultatele alegerilor, Guilhem Moulin și colegii lui, au întrezărit o oportunitate de a eluda legea și de a da tunuri, altfel  nu se explică de ce, deși membru și în vechea echipă, abia acum se opune și blochează proiectele. Dorința de înfrânare a oricărei inițiative de dezvoltare a sectorului 4, poate fi considerată subminare a economiei și îngrădirea dreptului oamenilor de a avea o viață decentă și prosperă și acces egal și nelimitat la educație și sănătate. Este un atentat la siguranța și securitatea locuitorilor din Sectorul 4, care au fost mințiți și înșelați cu un tupeu inimaginabil de către USR”.