Au fost descoperite fragmente de tehnologie extraterestră. Seamănă cu miniaturi ale Pământului

Au fost descoperite fragmente de tehnologie extraterestră. Seamănă cu miniaturi ale Pământului De ce nu ne-au vizitat încă extratereștrii. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un astrofizician de la Harvard susţine că e posibil să fi descoperit fragmente de tehnologie extraterestră. Unele dintre acestea seamănă cu o miniatură a Pământului. Specialistul le definește ca fiind sfere aproape perfecte.

Astrofizicianul Avi Loeb de la Harvard susține că a descoperit fragmente de tehnologie extraterestră. El susține că a făcut descoperirea în timp ce căuta, alături de echipa sa, un meteorit care a aterizat în largul coastei Papua Noua Guinee.

Avi Loeb spune că ceea ce crede că sunt fragmente de tehnologie extraterestră sunt nite sfere de mici dimensiuni, realizate în principal din fier. Astrofizicianul de la Harvard susține că au culori diferite și că unele seamănă cu miniaturi ale Pământului.

„Am găsit zece sfere. Acestea sunt sfere aproape perfecte, sau bile metalice. Când le privești la microscop, ele par foarte distincte de fundal. Au culori aurii, albastre, maro, iar unele dintre ele seamănă cu o miniatură a Pământului”, a declarat Avi Loeb pentru CBS News Boston.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: CSB NEWS

De unde provin mici sfere, aproape perfecte, descoperite de astrofizicianul de la Harvard

Micile sfere despre care Avi Loeb crede că ar fi fragmente de tehnologie extraterestră au fost analizate. Compoziția lor arată că sunt realizate din 84% fier, 8% siliciu, 4% magneziu și 2% titan, plus oligoelemente. Dimensiunile sferelor aproape perfecte sunt milimetrice. Echipajul a găsit în total 50 de astfel de sfere.

Specialiștii susțin că rezistența acestor sfere este mai mare decât toate rocile spațiale studiate până acum de NASA. Loeb susține că aceste sfere aparțin cel mai probabil obiectului pe care el l-au crezut meteorit și, după calcularea vitezei sale și a materialului, crede că ar putea fi „o navă spațială a unei alte civilizații sau un gadget tehnologic”.

Comandamentul spațial american a declarat că este 99,999% sigur că fragmentele provin dintr-un alt sistem solar, potrivit CBS.

Loeb, cunoscut drept „vânătorul de extratereștri de la Harvard”, conduce proiectul Galileo şi caută exemple fizice de extratereștri și tehnologia lor. Cercetările și analizele sunt abia la început la Harvard. Loeb încearcă să înțeleagă dacă sferele sunt artificiale sau naturale. Dacă sunt naturale, aceasta le va oferi cercetătorilor o perspectivă asupra materialelor care ar putea exista în afara sistemului nostru solar. Dacă sunt artificiale, încep cu adevărat întrebările.

„Ne va lua zeci de mii de ani să ieșim din sistemul nostru solar cu actuala noastră navă spațială spre o altă stea. Acest material a petrecut acest timp pentru a ajunge la noi, dar este deja aici. Trebuie doar să ne verificăm curtea din spate pentru a vedea dacă avem pachete de la un Amazon interstelar care are nevoie de miliarde de ani pentru călătorie”, spune amuzat astrofizicianul, potrivit cbsnews.com.