După o nuntă cu 65 de invitaţi, au rezultat 56 de persoane pozitive la Covid-19. „Din 65 de prezenţi, cea mai mare parte a rezultat pozitiv, iar o femeie, care nici măcar n-a participat la eveniment, a murit săptămâna trecută. Încă o întâmplare care ne învaţă cât de important este să fim atenţi, să ne păzim”, sunt vorbele virusologului Roberto Burioni.

Această întâmplare a fost publicată pe MedicalFacts.it, cunoscutul site de informaţii şi dezvăluiri ştiinţifice. „Cea mai mare parte a oamenilor ştiu că o nuntă comportă numeroase necunoscute, dar în acest moment trebuie să adăugăm încă una – remarcă Burioni – contagierea cu Covid-19 e foarte rapidă dacă nu se respectă regulile”.

„Pe 7 august, o pereche de americani au hotărât să-şi încununeze propriul vis de iubire, cu toată epidemia existentă în curs şi s-a căsătorit la Millinocket, în statul Maine, un stat în nord-estul Statelor Unite – reconstituie virusologul italian din Milano – Petrecerea s-a ţinut într-un local, Big Moose Inn.
Capacitatea maximă stabilită de regulile din Maine pentru acest tip de evenimente era şi este în continuare de 50 de persoane. La petrecere însă au venit 65. Nu se ştie dacă măsurile anticontagiere au fost respectate, dar senzaţia mea este că acest lucru nu s-a întâmplat. Printre invitaţi era unul bolnav şi de la el au generat (până acum) cel puţin 56 de cazuri de Covi-19, cu vârste cuprinse între 4 şi 91 de ani.

Din păcate acest frumos eveniment nu s-a terminat bine: o femeie a murit vinerea trecută, ea nici măcar n-a participat la petrecere. A fost infectată de unul dintre partcipanţii la chef care după aceea a răspândit în jur virusul ucigaş”.

„În concluzie – spune profesorul Burioni – coronavirusul este foarte contagios şi foarte periculos, iar dacă oamenii se comportă într-un fel puţin responsabil, la mijloc pot cădea chiar şi cei care nici măcar n-au treabă cu un eveniment sau altul, cum s-a petrecut cu nefericita femeie.
Virusul nu se răspândeşte de unul singur, ci doar atunci când nu suntem atenţi. Iar cele relatate sunt încă un exemplu care ne învaţă cât de important este să avem grijă de propria persoană, dar şi de cei din jurul nostru”, relatează Leggo.