Acesta ar fi un indiciu ce ar duce la concluzia că, odată cu venirea verii, virusul și-ar reduce intensitatea, conform bbc.com.

Unul dintre studii a vizat 100 de oraşe din China care au numărat peste 40 de cazuri de COVID-19. Concluzia a arătat că rata de transmitere a fost mai mică în zonele călduroase, cu umiditate ridicată.

O altă cercetare a concluzionat că, deși cazurile sunt întâlnite pe toată planeta, până la data de 23 martie, zonele cele mai afectate au fost cele reci și umede. Pe de altă parte, cercetătorii de la Școala de Igienă și Medicină Tropicală au arătat că virususl s-a întins în toate zonele, indiferent de condițiile climatice.

Țări ca Australia și Noua Zeelandă, aflate în emisfera sudică, la finalul verii, au înregistrat mai puține cazuri decât țările din emisfera nordică. De asemenea, cercetătorii au mai remarcat că virusul s-a propagat în perioada rece, în timpul apariției sezonului gripal. Fiind diferit de virusurile obișnuite, Sars-Cov-2 lasă loc multor semne de întrebare privind evoluția pe care o va avea odată cu încălzirea atmosferei.