Atracțiile turistice din Dobrogea nu sunt cunoscute de români. Cei care vor decide să ajungă în Delta Dunării cu siguranță vor avea o vacanță de vis. Pune aceste locuri pe lista ta.
Atracțiile turistice din Dobrogea nu sunt chiar atât de cunoscute de români. Puțini știu că în această zonă vor găsi locuri de neuitat. Printre acestea se numără și Satul Sarichior, situat la marginea Deltei Dunării. În acest loc se poate ajunge ușor cu un autoturism.
Localitatea lipovenească este locul perfect în care să te bucuri de peisaje naturale magnifice. De asemenea, aici vei găsi preparate locale delicioase, iar traiul de zi cu zi al sătenilor te va surprinde.
În plus, te poți plimba în jurul Portului Sarichioi, la ora apusului, pentru a vedea cele mai frumoase priveliști. Pe timpul zilei ai putea să explorezi lacul Razim și insula Popina. Lacum Razim este cel mai mare lac cu apă dulce din România.
Atracțiile turistice din Dobrogea
Atracțiile turistice din Dobrogea sunt destul de surprinzătoare, iar turiștii au nevoie de curaj pentru a merge în unele locuri. Este și cazul Peșterii Liliecilor, care se află în satul Peștera, în nordul regiunii Dobrogea.
Peștera este situată la altitudinea de 950 de metri și face parte din Parcul Piatra Craiului. În acest loc se găsesc o mulțime de colonii de lilieci datorită mediului propice asigurat de umiditatea moderată.
Turiștii care își doresc să viziteze această peșteră trebuie să se echipeze corespunzător. Ei trebuie să aibă lanterne și cizme de cauciuc, deoarece spațiul nu este amenajat. Accesul în peșteră se face destul de ușor, printr-un culoar mic, care duce la o grotă. Ulterior, vei urma o galerie și vei ajunge în locul în care aproape toți liliecii se află.
Lacul Iacobdeal
Lacul Iacobdeal se numără printre atracțiile turistice din Dobrogea care merită să fie vizitate. Lacul este situat în apropiere de comuna Turcoaia, din județul Tulcea și este surprinzător prin frumusețea sa. În plus, acest lac nici nu este alimentat de un afluent.
Lacul s-a creat în jurul anilor 1930 locul unei cariere de piatră, care s-a surpat. În urma acestui fenomen, galeriile carierei au fost umplute de către un izvor subteran, rezultând formarea lacului.
Localnicii susțin că pe fundaul lacului se mai află încă vagonete de piatră care nu au putut fi scoase din cauza apei care a acoperit totul. Atracțiile turistice prezentate cu siguranță ar trebui să fie incluse în următoarea ta vacanță/