Atmosfera, mai tensionată ca în Războiul Rece! Biden le dă peste nas comuniștilor chinezi. "Da, avem un angajament”

Atmosfera, mai tensionată ca în Războiul Rece! Biden le dă peste nas comuniștilor chinezi. "Da, avem un angajament” Sursa foto

Preşedintele american, Joe Biden, a declarat că SUA va face orice pentru a apăra militar Taiwanul în cazul unui atac al Chinei . Aceştia sunt convinsi că insula face parte din teritoriul său.

"Da, avem un angajament în acest sens", a declarat Joe Biden într-o discuţie cu alegători din Baltimore, transmisă la CNN.

Biden face anunțul!

"Relația de apărare a SUA cu Taiwanul este ghidată de Legea privind relațiile cu Taiwanul. Ne vom respecta angajamentul luat în cadrul acestei legi, vom continua să sprijinim autoapărarea Taiwanului și vom continua să ne opunem oricărei schimbări unilaterale a status quo-ului", a declarat purtătorul lui Biden de cuvânt.

Președintele a spus că oamenii nu ar trebui să se îngrijoreze de puterea militară a Washingtonului, deoarece "China, Rusia și restul lumii știu că suntem cea mai puternică armată din istoria lumii".

Taiwan

Sursa: Arhiva EVZ

"Ceea ce trebuie să vă faceți griji este dacă se vor angaja sau nu în activități care i-ar putea pune într-o poziție în care ar putea face o greșeală gravă.Nu vreau un război rece cu China. Vreau doar că China să înțeleagă că nu vom face un pas înapoi, că nu ne vom schimba niciunul dintre punctele noastre de vedere.", a transmis Joe Biden.

Cele mai puternice economii din lume au ajuns la un conflict cu o atmosferă mai tensionată ca în Războiul Rece. Problema taiwaneză este considerată singura care poate provoca o confruntare armată.

Beijing-ul, zero încredere în chinezi

Viitorul ambasador la Beijing, diplomatul de carieră Nicholas Burns, a transmis miercuri că "nu trebuie să se aibă încredere în China" în privinţa Taiwanului şi a recomandat să fie vândut mai mult armament insulei pentru a-i consolida apărarea și pentru siguranța populației.

Acesta și-a spus punctul de vedere în faţa Comisiei pentru afaceri externe a Senatului, care urmează să confirme numirea să. El a criticat, de asemenea, recentele incursiuni chineze în zona de identificare a apărării aeriene taiwaneze, adăugând că sunt "reprobabile".

China vrea pace

Insula are propriul guvern de la victoria comuniştilor în partea continentală a Chinei, în 1949, dar Beijingul consideră acest teritoriu îi aparține în totalitate și ameninţă că va recurge la forţă în cazul în care insula îşi proclamă oficial independenţa.

Preşedintele chinez, Xi Jinping a declarat de mai multe ori că nu are intenții rele, iar dorinţa lui este de a se ajunge la o reunificare "paşnică".

"Nu noi suntem autorii problemelor. Dimpotrivă, unele țări - în special SUA - întreprind acțiuni periculoase, conducând situația din strâmtoarea Taiwan într-o direcție periculoasă", a declarat ambasadorul Chinei la Națiunile Unite, Zhang Jun.

Ne puteți urmări și pe Google News