Evenimentul ZileiActualitateANTENA 3 S-A FĂCUT DE RÂS! Cine a fost „Dorin Cocoș” pentru 48 de ore. Istoria unei întâlniri între Băsescu-Udrea-Cocoș care nu a existat decât în imaginația teleaștilor lui Voiculescu.

ANTENA 3 S-A FĂCUT DE RÂS! Cine a fost „Dorin Cocoș” pentru 48 de ore. Istoria unei întâlniri între Băsescu-Udrea-Cocoș care nu a existat decât în imaginația teleaștilor lui Voiculescu.

ANTENA 3 S-A FĂCUT DE RÂS! Cine a fost „Dorin Cocoș” pentru 48 de ore. Istoria unei întâlniri între Băsescu-Udrea-Cocoș care nu a existat decât în imaginația teleaștilor lui Voiculescu.
Marți seara o știre bombă a zguduit ecranele de la Antena 3, preluată cu promptitudine de România TV. În cursul zilei de 5 octombrie, Traian Băsescu, Elena Udrea și Dorin Cocoș s-ar fi întâlnit într-un local, conspirativ, ca să-și lingă rănile după dezvăluirile uluitoare făcute de Mihai Gîdea. Să bea un șpriț, eventual să și mănânce. Ditamai știrea susținută de investigații Antenei 3 a îngălbenit ecranele! Cohorte de analiști s-au grăbit să comenteze. Au fost 48 de ore în care m-am amuzat. Deși, ca și în cazul documentului-"bombă" din 1986 care atesta că Traian Băsescu făcea propagandă Congresului XIII al PCR prin Oceanul Indian, dovedit a fi un fals ordinar și această știre este neadevărată. De fapt, este exemplul clasic de minciună spusă cu bună știință de cei de la Antena 3. Fac această afirmație pentru că am toate datele care dovedesc că știrea este o minciună!

Iată cum suna (în rezumat, ca să nu plictisesc) știrea de la Antena 3:

"Traian Băsescu s-a întâlnit la ceas de noapte cu Elena Udrea şi Dorin Cocoş, la câteva ore după dezvăluirile făcute la "Sinteza zilei" de Romalo Eduard Ioan Dan, bătrânul împroprietărit cu parcul IOR de fostul preşedinte. Imaginile cu întâlnirea celor trei inculpaţi au fost prezentate şi explicate de Mihai Gâdea, marţi seară, la "Sinteza zilei". Vă amintim că în ultima zi de primar general al Capitalei, în vinerea dinaintea alegerilor prezidenţiale din 2004, Traian Băsescu a semnat un document prin care a retrocedat un teren de 82.229 de mp către Romalo Eduard Ioan Dan".

Urmau câteva fotografii în care Mihai Gîdea îl identifica pe Traian Băsescu, Dorin Cocoș și Elena Udrea. Reluate cu perseverență demnă de o cauză mai bună pe tot parcursul emisiunii. 

ȘOC ȘI GROAZĂ, cum ar zice cineva. Te ia cu furnicături pe șira spinării! Se punea la cale o conspirație. Echipele de investigație de la Antena 3 (sau România TV, căci aici n-am înțeles exact cine cui i-a dat știrea) i-au prins!

Cei trei inculpați (probabil că așa se alintă angajații Cameliei Voiculescu în pauzele de publicitate) au fost surprinși în flagrant de întâlnire! De aici un șir de supoziții, care mai de care mai înfricoșătoare, rostite cu voce gravă de antrenatul prezentator. Iar invitații lui Mihai Gîdea aprobau toate prostiile, cu aceeași emfază, de parcă erau un cor de gospodine puse să comenteze rochiile lui Carmen Iohannis. Asta s-a întâmplat la o oră de maximă audiență.

Eu am văzut știrea în cursul zilei de miercuri, la ora 07.30 dimineața pe unul din siteurile de "știri". M-am amuzat teribil! Încă o gogoașă marca Antena 3. Lipsa lor de profesionalism era direct proporțională cu stupiditatea construcției difuzată la ceas târziu în noapte. Am dat un mail și mi-am văzut de treabă. Mai spre miezul zilei a venit și reacția lui Traian Băsescu.

Traian Băsescu:

Cel cu bască era Mihai Gîdea sau minciuna ca mod de viață
Marți seara, la Antena 3, Răspopitul prezintă un filmuleț în care, după mintea lui , se văd Elena Udrea, avocatul Elenei Udrea, Dorin Cocoș și eu, pretinzînd că ne-am întîlnit luni seară, în regim de urgență, după „dezvăluirile” (eu spun minciunile) prezentate chiar în emisiunea sa.
Minciunile :
1. Filmulețul a fost făcut pe 29 septembrie și nu pe 5 octombrie cînd m-am “speriat” de dezvăluirile (minciunile) Răspopitului. Pur și simplu, am servit masa;
2. Cel pretins a fi avocatul doamnei Udrea este patronul localului;
3. Cel pretins a fi Dorin Cocoș sigur nu este Dorin Cocoș. Ce-ar fi să “recunosc” că era Mihai Gîdea ?
4. Şi pentru că întâlnirea a fost în "mare secret", a avut loc într-un local public, frecventat de politicieni și ziariști.

În primul rând, Traian Băsescu greșește! "Dorin Cocoș" nu purta bască, ci avea o șapcă. În rest are dreptate…

ANTENA 3 a mințit! 

Întâlnirea a avut loc pe data de 29 septembrie, nu pe 5 octombrie, deci nu are nici o legătură cu "dezvăluirile" lor. Nu trecuseră câteva ore, ci întâlnirea avusese loc cu o săptămână înainte. Prima minciună!

Ne-am întâlnit la ora 18.30 și am terminat după 22.00. Nu s-a uitat nimeni la televizor, localul (profil italienesc, mâncare excelentă, prețuri decente) era plin de oameni, la o masă chiar avea loc o aniversare. Traian Băsescu l-a felicitat pe sărbătorit. Despre Elena Udrea se poate spune că a semi-participat, pentru că a venit mult mai târziu, aproape de final. Ce a căutat acolo? Nimic special, cred că îi era foame… Se pare că după ea au venit și "fotografii". Erau într-o Dacie albă, cu geamuri fumurii. S-a discutat despre politică și delicatețuri.

La plecare, Președintele Băsescu a fost condus de patronul restaurantului (Șerbănică, pentru prieteni), nu de avocatul Elenei Udrea, așa cum ne spunea cu priviri conspirative Mihai Gîdea. A doua minciună.

Ne-am luat la revedere în fața localului, așa cum face orice om normal, eram pe o stradă oarecare, nu într-o parcare păzită (a treia minciună), fiecare și-a văzut de drum. 

Deci numai gogoși, spuse una după alta…

Acum vine MAREA MINCIUNĂ!, bomboana de pe coliva emisiunii lui Gîdea, pe care bănuiesc că ați intuit-o deja: 

"Dorin Cocoș" eram eu, Dan Andronic. 

Se poate observa foarte ușor dacă te uiți atent, de altfel cel puțin unul din invitații lui Gîdea și-a dat seama, dar nu a vrut să-i strice fengshui-ul. L-au lăsat să se facă de râs. Iar basca de care vorbeau era o șapcă cumpărată de la Campionatul Mondial de Rugby, de unde tocmai mă întorsesem. 

Ce s-a întâmplat de fapt? M-am întâlnit cu Traian Băsescu, așa cum am făcut-o de câteva ori în ultima vreme, ca să discutăm despre un proiect comun. Care n-are legătură cu presa, dar asta îl face și mai interesant. Este asta o știre senzațională? Pentru oameni normali, nu…

P.S. Am așteptat până astăzi, dintr-un singur motiv: vroiam să văd dacă vreunul din invitații lui Mihai Gîdea îi va semnala situația ridicolă în care s-a pus. M-am gândit că va rectifica și atunci nu mai avea rost să intervin. Mai ales că unul dintre ei îl cunoștea pe Șerbănică de vreo 30 de ani.

Dar, după cum îmi spunea un prieten, la Antena 3 se aplică legea nescrisă a jurnalismului de canapea : NU lăsa amănuntele să STRICE o știre bună!

 

 

 

 


Accesează: