Evenimentul Zilei > Economie > ATENȚIONARE de la FISC. De mâine începe programul ”POPRIREA ELECTRONICĂ”
ATENȚIONARE de la FISC. De mâine începe programul ”POPRIREA ELECTRONICĂ”

ATENȚIONARE de la FISC. De mâine începe programul ”POPRIREA ELECTRONICĂ”

Începând de mâine, 23.06.2017, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va demara ”Poprirea electronică”. Acesta este un sistem de comunicare a actelor de executare către instituțiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță.

”Prin intermediul acestui sistem este asigurată o comunicare rapidă și eficientă a actelor de executare și sunt înlăturate deficiențele legate de întârzierea ridicării măsurii popririi conturilor bancare în cazul stingerii obligațiilor fiscale, astfel încât activitatea contribuabililor să fie cât mai puțin afectată”, anunță ANAF.

Poprirea electronică are în vedere debirocratizarea şi simplificarea procedurilor administrative,  precum şi modernizarea şi eficientizarea activităţii ANAF. Acest sistem asigură comunicarea actelor de executare emise de către organele fiscale centrale către instituţiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă, respectiv a adreselor de înființare a popririi asupra disponibilităților bănești și a deciziilor de ridicare a măsurilor de executare silită asupra disponibilităților bănești.

Astfel va fi scurtată durata de comunicare a actelor de executare, inclusiv cele emise ca urmare a încetării măsurilor de executare silită, vor fi reduse costurile de comunicare sau operare pentru ANAF şi instituţiile de credit și ridicarea măsurilor de executare silită prin poprire în timp real.