04 septembrie

 

 

Atenție, un fond UE de 100 miliarde €! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 4 septembrie s-au născut Daniel H. Burnham, Rene de Chateaubriand,  Mitzi Gaynor, Beyoncé Giselle Knowles-Carter, Andrei Kalman, Radu Codreanu.

Pe 4 septembrie pomenim în calendarul creștin-ortodox pe Sf. Vavila – protectorul animalelor. Dar și pe Sf.Proroc Moise și Petroniu. Nimic în „Kalendar”.

 

Sf. Sfinţit Mc. Vavila apare ca unul dintre puţinii protectori ai animalelor, fiind el însuşi o fiinţă compozită, jumătate om – jumătate animal.” Antoaneta Olteanu, Calendarele poporului român, 2001, pagina 393. Zi foarte periculoasă, accidente și necazuri mari, pentru cei care oprimă și dușmănesc animalele, dar care trebuie respectată mai ales de crescătorii de vite şi de ciobani. (Speranția).

 

Mai mulți oficiali europeni doresc să convingă noua Comisie Europeană să lanseze un mega fond de investiții de 100 de miliarde de euro pentru a-i finanța pe campionii tehnologici și a putea fi competitivi în cursa pentru inovație față de China și SUA.

 

Dezideratul pornește de la constatarea că suveranitatea digitală europeană este încă o utopie, în condițiile în care internetul mondial este dominat de GAFAM (Google, Facebook, Amazon, Microsoft) și de BATX (Baidu, Alibaba, Tencent, Xiaomi).

 

Scopul acestui fond de investiții uriaș ar fi să finanțeze startup-urile europene cu potențial să devină giganți în domeniu, să creeze noi tehnologii care să determine noi standarde mondiale, toate acestea în anumite industrii considerate ca prioritare. Între acestea, Europa a identificat stocarea energiei, siguranța cibernetică, ingineria spațială și inteligența artificială, printre domeniile de maxim interes.

Astfel, respectivul mega-fond de investiții ar putea fi finanțat de capitolul din bugetul european destinat finanțării inovației și cercetării. Ideea ar fi, deci, să se creeze alternative europene la giganții tehnologici actuali și, mai ales, să se permită Europei să fie deschizătoare de drumuri impunând standardele tehnologiei viitorului, așa cum Nokia a știut să o facă sprijinindu-se pe tehnologia mobilă GSM.

 

Înființarea acestui fond de investiții ar permite, de asemenea, viitorilor giganți europeni să fie mai corect evaluați și, deci, mai puțin vulnerabili la operațiunile de achiziții. Astăzi este o veritabilă problemă pentru companiile tehnologice europene, care constată că startup-uri promițătoare se văd înghițite încă din stadiul embrionar de către giganții americani, sau trec sub pavilioane străine după ce au fost cumpărate de un fond de investiții din afara Europei.

 

Chiar și evaluarea campionilor europeni actuali în materie de hi-tech este o mare problemă în prezent. Dacă liderul mondial suedez de streaming muzical, Spotify este evaluat la circa 24 miliarde de dolari, echivalentul său american în streaming video, Netflix este evaluat la 127 miliarde de dolari. Iar GAFA, împreună, valorează mai mult de 1.000 de miliarde de dolari.

 

Dar, proiectul acestui mega fond de investiții european este încă în fașă, urmând să fie supus atenției noii echipe a Comisiei Europene.

 

În curierul de Bruxelles această știre mi-a apărut ca un trandafir printre buruieni. Mai mult, dacă România ar fi locuită de oameni normali și condusă de persoane onorabile, o bună parte din acest fond de investiții ar putea fi atras în țară.

 

Dar acum vă rog să mă scuzați, am primit un studiu cu titlul ”Este ceva extrem de greșit în concepția noastră despre Univers” de la prietena mea Fabiola, de la CERN. Am citit introducerea și este ceva… excepțional, extrem de important, o să vă fac părtași și pe domniile voastre – mâine, poate, pentru că mâine este o altă zi!

 

☼    ♂     ♀

 

BERBEC  O zi obositoare, dar în care poţi să duci la bun sfârşit un volum mare de lucruri. Ai un randament bun, dar se pare că eşti în criză de timp. O veste bună, despre nişte prieteni sau rude. O informaţie de ultimă oră te avantajează, dar verifică prin prietenii de încredere. Esti plin de energie – energia de care ai atâta nevoie pentru că ai mult de lucru. Pentru unii berbeci, poate berbecuţe, dintre cele care rămân acasă, este vorba de curatenie si spalatul geamurilor. Pentru altii, cei condamnati la serviciu si la munca – calitatile incontestabile ale zodiei, energia si rapiditatea, ii ajuta sa rezolve cu bine niste situatii de criza aparute aproape pe neasteptate.  Viata nu ia prizonieri, spune o vorbă, foarte adevărată!

 

TAUR  Trebuie să-ţi rezervi mai mult timp pentru familie. Implică-te în rezolvarea problemelor domestice, lăsând la o parte orice altceva. Mulţumirile celor dragi sunt o recompensă consistentă. Consuma mancare naturala, nechimizata si nemodificata genetic. Reducere substantial portia de alcool, tigari si cafea. Acesta tactica te ajuta sa suporti mai bine schimbarea anotimpului si stresul cotidian. Pentru a doua parte a zilei iti propun un program de tip SMS, adică somn-mâncare-somn. Oboseala acumulată şi vremea încă caldă te trag la somn. Profită! Daca cauti un apartament sau o garsoniera decenta, horoscopul tau iti precizeaza ca astăzi esti avantajat in afacerile imobiliare, asa ca insista si vei reusi.

 

GEMENI  Acţiunile tale de astăzi nu sunt foarte populare. Nu sunt nici în interesul tău! Este una din zilele acelea în care acţionezi înainte să te gândeşti, în care îţi prinzi degetele în uşi! Nu fii naiv, nu da crezare bârfelor şi zvonurilor, mai ales daca sunt evident opera unor persoane interesate sau dornice de glorie cu orice pret. Inteleptul spune ca a pierdut ziua in care nu a invatat ceva, asa ca daca continui sa faci pe cel care le stie pe toate nici nu vei sti pe ce lume esti si ii vei incurca si pe cei din jur. Toata lume stie ca esti bun de gura, dar nu termini ce ai inceput – incearca măcar astăzi sa fii mai retinut si mai ordonat.

 

RAC Astăzi ai gânduri nu prea roze. Invită un prieten, o prietenă, la o cafea şi-o prăjitură şi depănaţi amintiri frumoase şi bârfe delicioase. Ai nevoie de susţinere şi de confort spiritual. Cu anturajul apropiat zâmbeşte larg şi evită orice discuţie care poate degenera in replici. O alta distribuţie inegală a steleleor fixe te dezavantajează si conform teoriei astrologice, poate genera pe termen lung tendinţe malefice. Şi ultimul şi cel mai important sfat al stelelor : în perioada în chestiune nu cheltui şi nu promite sprijin financiar, pentru că va fi pagubă curată!

 

LEU  Eşti bun, foarte bun, dom’le! Îţi ascunzi cu pricepere de felină jocul sentimental şi intenţiile, dar culegi toate roadele. La serviciu, aceiaşi şiretenie de pisică mare te face să prevalezi! Stelele te avantajeaza astazi in relatiile cu semnele de pamant si foc. Este bine sa ocolesti nativii nascuti sub semne de aer si apa. Cu toate ca iti place sa faci pe seful, astazi configuratia astrologica iti indica s-o lasi ceva mai moale, asa, pentru deliciile democratiei. In scenariul pe care-l construieşti astăzi lipsesc amănunte, dar fiind vorba de lucruri importante nu trebuie sa uiţi nici un detaliu.

 

FECIOARA    Azi trebuie să eviţi să faci observaţii, să spui „adevăruri”, sau să discuţi mult. Modul tău de abordare nu e nici indicat, nici de succes. Eşti prea direct şi criticile tale nu motivează. Totuşi, ai o perioadă care te avantajează, mai ales în relatiile sentimentale. Charisma, magnetismul personal, îţi este în creştere, lucru de care poti să profiţi, mai ales dacă eşti sau sunteţi implicaţi în showbiz, politică sau afaceri. E o zi bună, iţi şoptesc stelele. Vremea este mai rece, dar tocmai de aceea e plăcut. Relaxează-te, zâmbeşte! Daca eşti la birou gândeşte-te la vacanţa din care tocmai ai revenit.

 

BALANŢA  Atitudinea celor din jurul tău te linişteşte. Totul pare calm şi satisfăcător. Viaţa e frumoasă, păsărelele ciripesc şi pe card ţi-au intrat ceva bani. Nimic rău, nimic negativ, nicio grijă! Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante. Ai ocazia sa-ţi faci ceva invidii in plus, daca vei relata cu lux de amanunte, in cercul prietenilor, ce ai mai citit în ultimul timp. Păstrează-ţi calmul şi umorul mai ales în relaţiile de familie. Veşti bune de departe. Nu cheltui mai mult decât ţi se pare rezonabil.  Nu întotdeauna un preţ mare înseamnă şi o calitate bună!

 

SCORPION  Viaţa ta e ca o cursă de formulă. O mică neatenţie şi ai ieşit în peisaj! Fii vigilent, fii pe direcţia ta şi concentrează-te! Mai mult, trebuie să anticipezi atacurile potenţialilor ostili! Ai un program aglomerat, cu mult de lucru şi cu multa agitatie, dar astazi este bine sa vorbesti mult fara sa spui mare lucru si sa nu iei decizii importante. Ceea ce nu poţi rezolva, amână, că nu este nicio ruşine, amana, dar cu termen fix! In a doua parte a zilei limitează-te la un program plăcut şi patriarhal. Odihneşte-te şi lasă grijile deoparte. Nu te lăsa enervat de incidente minore!

 

SĂGETĂTOR   Cine se trezeşte foarte de dimineaţă, aceluia îi este foarte somn. Asta este toată filozofia şi ar fi bine să-ţi cruţi forţele şi vitalitatea pentru ca alţii nu prea se gândesc la asta! Astăzi stai liniştit şi calm. Seara plăcută, poate cu o carte si o discutie, poate la un film. Este, de asemenea, cea mai bună perioadă pentru rezolvarea afacerilor de familie. Singurul aspect negativ se referă la profesiune sau meserie – atenţie la bârfe şi intrigi! Posibile mici dureri de cap, la propriu şi la figurat pe fondul unor aspecte complexe şi dificil de interpretat. Influenţe astrale puternice te favorizează in ceea ce priveste ordinea si legalitatea. Este o perioadă în care nu trebuie să te laşi descurajat de nerealizări sau de întîrzierea finalizării unor proiecte.

 

CAPRICORN    Pierzi timpul cu graţie cu persoane care nu ştiu ce vor şi te încurcă şi pe tine. Eşti într-o perioadă în care eşti mai plin de energie decât de obicei. Profită şi realizează ceva, finalizează un proiect, termină lucrurile începute. Trebuie să rezolvi neîntârziat problemele legate de moşteniri,  testamente, asigurări şi altele de acelaşi gen. Sanatatea este buna, dar nativele de varsta intelepciunii ar face bine sa vada ce este cu genuchii lor – punctul sensibil al tuturor Capricornilor. Perioada este benefica pentru tratamente medicale de tot felul, chiar interventii chirurgicale.  Nu da si nu lua bani cu imprumut – timpul acesta este belea curata pentru speculatii financiare.

 

VĂRSĂTOR  Ai un aer procupat şi absent, nimeni nu îndrăzneşte să te deranjeze. Decât la mobil! În a doua parte a zilei ai ocazia să pui la punct unele probleme între tine şi cineva din aturaj. Configuraţiile benefice sunt in cumpănă cu influenţe mai puţin favorabile, aşa că ai o zi obositoare, dar fără evenimente notabile. O zi care trece repede, pentru că nu ai de ce să te temi! Eşti obosit şi nu prea ai chef de discutii. Mai bine fă-ţi ordine prin lucruri. Poate o sa gaseşti ceva ce iţi va da o idee bună! Încercă să combini în mod eficient experienţa cu originalitatea. Şi un curcubeu care stă jumătate de oră pe cer nu mai este privit de nimeni

 

PEŞTI Astăzi documentele, formularele, pot juca un rol important. Dacă ai de semnat ceva, la serviciu, la bancă, la şcoală etc citeşte cu atenţie înainte. Unii vor să profite de încrederea ta! Ziua aceasta este perioada de timp amestecată în care aspectele benefice si malefice se succed rapid, în funcţie de aspectele Lunii. Sunt şi unele aspecte care arată noroc la bani, la obţinerea lor sau la cheltuirea lor inspirată, pentru că după cum spune înţeleptul chinez „sunt două căile să faci avere – să câştigi mulţi bani, sau să faci cheltuieli inspirate”. Sunt şi unele probleme in familie – dar o atitudine fermă, dar şi uşor comica rezolva situatia!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: