Evenimentul Zilei > Social > Atenție! Schimbări majore în circulația trenurilor. Ce este nou
Atenție! Schimbări majore în circulația trenurilor. Ce este nou

Atenție! Schimbări majore în circulația trenurilor. Ce este nou

„Mersul trenurilor” se schimbă începând de astăzi, iar odată cu intrarea acestuia în vigoare se schimbă o mulțime de lucruri în transporturi.

Noul „Mers al trenurilor” intră în vigoare de duminică și va fi valabil până pe 12 decembrie 2020.

Cea mai importantă dintre schimbări vizează zona Bucureştiului şi cea a Iaşiului, unde vor fi introduse garnituri preorăşeneşti pentru navetişti, informează Radio România Actualități.

Pe ruta București Nord – Chitila – Buftea vor circula 26 de perechi de trenuri InterRegio și Regio pe zi. Acestea vor avea opriri în halta Parc Mogoșoaia, pentru a asigura o legătură mai rapidă și sigură între capitală și Mogoșoaia.

Durata medie a unei astfel de călătorii va fi de 20 de minute.

Pe ruta Ciurea-Iaşi vor circula 16 perechi de trenuri Regio pe zi.

Tot noul „Mers al Ttrenurilor” va aduce posibilități mai bune de circulație și pentru locuitorii din nordul României, fiind introdus un nou tren pe relația Satu Mare – Budapesta – Viena și retur.

Și tot de astăzi, călătorii care dețin abonamente pentru trenurile Regio de la CFR Călători vor putea folosi și garniturile InterRegio dacă distanța parcursă este de până la 30 de kilometri.

Va fi introdus şi un nou serviciu de rezervare a locurilor, ca urmare a solicitării călătorilor, pentru mai multe trenuri Regio, la prețul de 1 leu