Evenimentul Zilei > Social > ATENȚIE! Primăria Capitalei scoate DEȚINUȚI ÎN PARCURI
ATENȚIE! Primăria Capitalei scoate DEȚINUȚI ÎN PARCURI

ATENȚIE! Primăria Capitalei scoate DEȚINUȚI ÎN PARCURI

Primăria Capitalei scoate deținuți de la Penitenciarul Rahova parcurile din București, pentru a face curățenie. Vestea a dat-o Penitenciarul Rahova care a transmis că, în baza colaborării cu primăria un număr de 50 pușcăriași participă, începând de luni, la activități de ecologizare a mai multor parcuri din capitală.

Primăria Capitalei face curățenie în parcuri cu ajutorul a 50 de deținuți. Penitenciarul București Rahova a transmis că, începând cu data de 3 aprilie 2017, aceștia participă la activități de ecologizare a mai multor parcuri din capitală.

Reprezentanții penitenciarului susțin că „aceste acțiuni sunt rezultatul colaborării cu Primăria Municipiului București  și constituie o modalitate practică în sensul implicării deținuților în activități cu efecte benefice pentru comunitate, pentru penitenciar și pentru fiecare persoană în parte”.  

Oficialii de la Penitenciarul Rahova amintesc că, în baza parteneriatului cu primăria condusă de Gabriela Firea, deținuții au fost scoși, astă iarnă, și la acțiuni de deszăpezire.

„Considerăm că obiectivul reintegrării persoanelor în perioada postcondamnatorie poate deveni consistentă prin încurajarea comunicării şi diminuarea distanţei sociale dintre sistemul penitenciar şi comunitate, prin implicarea persoanelor din penitenciar în activităţi legate de viaţa membrilor societății”, transmit reprezentanții penitenciarului.