Primăria Capitalei face curățenie în parcuri cu ajutorul a 50 de deținuți. Penitenciarul București Rahova a transmis că, începând cu data de 3 aprilie 2017, aceștia participă la activități de ecologizare a mai multor parcuri din capitală.

Reprezentanții penitenciarului susțin că „aceste acțiuni sunt rezultatul colaborării cu Primăria Municipiului București  și constituie o modalitate practică în sensul implicării deținuților în activități cu efecte benefice pentru comunitate, pentru penitenciar și pentru fiecare persoană în parte”.  

Oficialii de la Penitenciarul Rahova amintesc că, în baza parteneriatului cu primăria condusă de Gabriela Firea, deținuții au fost scoși, astă iarnă, și la acțiuni de deszăpezire.

„Considerăm că obiectivul reintegrării persoanelor în perioada postcondamnatorie poate deveni consistentă prin încurajarea comunicării şi diminuarea distanţei sociale dintre sistemul penitenciar şi comunitate, prin implicarea persoanelor din penitenciar în activităţi legate de viaţa membrilor societății”, transmit reprezentanții penitenciarului.