Atenţie părinţi! Un joc virtual numit " Balena albastră" îi îndeamnă pe copii să recurgă la gesturi suicidale.

Atenţie părinţi!  Un joc virtual numit " Balena albastră"  îi îndeamnă pe copii să recurgă la gesturi suicidale.

Nu putem nega faptul că pe lângă avantajele deloc neglijabile de care ne folosim zi de zi, internetul prezintă un pericol serios la adresa celor mici care au libertatea de a naviga fără ştiinţa părinţilor. Ca urmare a unor cazuri concrete, putem afirma că internetul poate face mai mult rău decât bine.

Există tot  felul de jocuri pentru copii care ascund mesaje periculoase. Unul dintre acestea îi îndeamnă pe copii la acțiuni teribile, pur şi simplu  la suicid. Se presupune că acesta ar fi cauzat deja peste 100 de victime în Rusia și Ucraina, dar și în stânga Nistrului.

Jocul cu denumirea "Balena albastră” îi obligă pe tineri să îndeplinească un șir de misiuni teribile, începând cu tăiatul venelor și terminând cu săritul în gol, de pe acoperișul cladirilor, transmite Realitatea TV.

Despre ce este vorba

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe reţelele de socializare există grupuri, numite "ale morţii”. Moderatorii mizează pe instabilitatea psihico-afectivă a adolescenților şi îi atrag într-un joc periculos. Zilnic, celor implicaţi li se dă o sarcină, cea finală fiind suicidul. În acelaşi timp, moderatorii jocului deţin informaţii despre adolescent, prin intermediul cărora fac presiuni asupra acestuia.

Un semn de îngrijorare este faptul că adolescenții intră în grupuri numite "50 de zile până la..”, "Trezește-mă la 04.20”, "f57-f58”, "Casa liniștită”, "Niapoca”, "Marea balenelor”, "Balena albastră”, și hashtag-urile: casabalenelor, calealactee, 150destele, vreauinjoc, ff33, d38.

Ce este de făcut în aceste cazuri

Copilul trebuie învăţat că poate să închidă oricând  ferestrele cu jocuri dubioase,  ferestre de chat, e-mail-ul sau chiar computerul. Adulţii trebuie să facă totul pentru ca relaţia dintre copil şi părinte să fie una deschisă, sinceră şi reciprocă, astfel încât cei mici să poată vorbi oricând cu părinţii despre potenţialele lor experienţe neplăcute din mediul online.