Atenție, nu scapă nimeni! Au rămas fără bani în câteva secunde! ”Nu ai cum să nu dai click. Te mănâncă degetul”

Atenție, nu scapă nimeni! Au rămas fără bani în câteva secunde! ”Nu ai cum să nu dai click. Te mănâncă degetul”Hackeri. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Atacurile cibernetice au speriat întreaga populație! Românii au rămas fără bani de la un singur click .Hackerii au descoperit modalități noi de înșelăciune și nimeni nu îi poate prinde. Un nou atac a cutremurat Internetul!

Atacurile cibernetice sunt din ce în ce mai întâlnite în România, iar sumele colosale furate sunt greu de recuperat. Autoritățile atenționează frecvent după ce depistează fiecare înșelăciune, dar hackerii sunt cu un pas în fața oamenilor legii. Aceștia găsesc cu fiecare ocazie noi modalități pentru a se alege cu banii populației, iar totul se întâmplă după un singur click.

Românii au rămas fără bani după doar câteva ore, fiind victimele unor hoți foarte pricepuți. Polițiștii sunt foarte atenți la aceste modalități, dar ajung să fie prinși în diverse capcane.

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului polițiștilor Europol a mărturisit că era să ajungă într-o situație neplăcută după ce s-a confruntat cu patru astfel de tentative. Hackerii îi trimiteau mailuri și se dădeau angajați la banca unde i să punea lunar salariul.

ATENȚIE! Un singur click te fură

”În ultima perioadă se primesc mail-uri sau mesaje de tipul: ”Tu ești în video acesta?” și îți trimite un link de video. Sunt foarte mulți care, din curiozitate, dau click pe link-ul respectiv. Iar cei care trimit astfel de mesaje își fac conturi cu nume comune: Ioana Popescu, de exemplu. Probabil că mulți avem o cunoștință cu numele acesta.

Nu ai cum să nu dai click. Te mănâncă degetul, te gândești că poate ai apărut pe undeva sau poate a folosit cineva pozele tale. Ai apăsat și din acel moment începe culegerea datelor.

Nu mai vorbesc despre nevoia de autentificare în doi pași pentru absolut orice: pentru cont la bancă, pentru mail, pentru Facebook. Mulți spun că se poate fura nimic din mail. Într-adevăr, nu fură. Dar culege informațîi despre data de naștere, adresa de domiciliu, facturi, conturi.

Apoi sună la compania de telefonie mobilă și spune că este persoana căreia i-a furat identitatea și și-a pierdut cartela telefonică și solicită un alt SIM. Operatorul îi va cere data nașterii, domiciliul, numărul de telefon, pe care infractorul le are din facturile de pe e-mail. Apoi îi va spune să se prezinte la primul magazin pentru a-și ridica cartela. Din momentul în care noul SIM întră în posesia persoanei neautorizate, cel vechi devine inactiv în telefonul proprietarului de drept.

Iar timp de câteva ore până se dezmeticește titularul contului, infractorul sună la bancă, spune că și-a schimbat telefonul și solicită acces la aplicația de internet banking, pentru că de câte ori ne schimbăm telefonul avem nevoie de reautentificare. Astfel, se reutentifică, primește parola, apoi primește SMS cu codul, iar de acolo, practic a intrat în posesia contului persoanei păgubite”, a explicat Cosmin Andreica.