Evenimentul Zilei > Social > Atenție, nu există un singur tip de cauciucuri ATV! Cum să le alegi pe cele potrivite?
Atenție, nu există un singur tip de cauciucuri ATV! Cum să le alegi pe cele potrivite?

Atenție, nu există un singur tip de cauciucuri ATV! Cum să le alegi pe cele potrivite?

În clipa în care trebuie să schimbi un set de cauciucuri ATV, vei găsi în mediul online tot felul de alternative. Din același motiv, alegerea aceasta poate deveni o adevărată provocare. Fiecare set este construit în așa fel încât să facă față anumitor tipuri de teren, manevrabilitatea fiind influențată de același aspect. Iată de ce informații să ții cont pentru a putea lua decizia potrivită!

Greutate

Cu cât roțile sunt mai grele, cu atât acestea execută o sarcină mai mare pe motor și pe componentele din aceeași zonă. Drept urmare, este important să te asiguri că nu apar probleme la transmisie. Manualul de utilizator al produsului îți poate oferi mai multe detalii legate de același aspect, în acesta fiind afișate diverse indicații.

În general, motoarele slabe sunt cele care nu suportă o greutate foarte mare. În cazul în care ai investit într-un ATV profesional, atunci acesta ar putea avea peste 499cc, ceea ce extinde gama de posibilități.

Dimensiuni

Cele mai comune dimensiuni sunt între 24-26 inch înălțime, jantele fiind de 12 inch. În general, mărimea de la cauciucuri ATV poate fi cu una sau chiar două dimensiuni peste cea standard. Cu toate acestea, ar putea fi necesară ridicarea suspensiei. Ține cont de măsura standard pentru a fi sigur că nu apar probleme legate de direcție. Pe drumurile publice, trebuie respectate dimensiunile originale pentru a nu fi încălcat Codul Rutier.

Pe de altă parte, pentru activitățile de off-road există mai multă libertate. Pe flancul anvelopei există o indicație despre numărul de pliuri, care oferă informații cu privire la grosime și duritate. O dimensiuni de tipul 24×8-12 face referire la înălțime, lățime și apoi diametru. Urmând aceste indicații, poți afla de câți inch este nevoie.

Design

În situațiile obișnuite, majoritatea anvelopelor rezistă fără să fie multă uzură. Lucrurile se complică însă pe anumite tipuri de teren, deoarece apar diverse obstacole. Spre exemplu, poate fi prezent nisip, noroi, pietriș sau chiar stânci. De aceea, este recomandat să achiziționezi separat un set specializat pentru activitățile de acest tip.

Spre exemplu, unele cauciucuri ATV te asigură că murdăria de pe jos este împinsă spre exterior și oferă o gardă de sol ridicată. Acestea pot avea mai multe straturi, ceea ce înseamnă că nu este necesar să-ți faci griji în privința penelor. Este important să ții cont și de tipul de ATV pe care-l folosești, deoarece acesta trebuie să aibă suspensiile de tip semirigid. În acest mod, traseele dificile și denivelările pronunțate sunt depășite mai ușor.

cauciucuri ATV

Când trebuie schimbat un set de cauciucuri ATV?

Este recomandat să efectuezi această schimbare atunci când tracțiunea nu mai funcționează în mod optim. În general, acest lucru se întâmplă în clipa în care crampoanele au devenit rotunjite și materialul prezintă crăpături. Unele anvelope au aderența ridicată, în timp ce altele oferă un randament kilometric foarte bun.

Versiunile “all terrain” sunt însă cele mai utilizate, deoarece permit un grad sporit de flexibilitate. La magazinele online de specialitate poți găsi cauciucuri ATV de diferite mărimi și grosimi, la prețuri începând sub 100 de lei. Toate produsele îți sunt livrate în 24-48 de ore și beneficiezi de diverse oferte tot mai avantajoase.