Evenimentul Zilei > International > Detalii EXPLOZIVE despre ATENTATUL de la Paris. Eroare CAPITALĂ a serviciilor secrete
Detalii EXPLOZIVE despre ATENTATUL de la Paris. Eroare CAPITALĂ a serviciilor secrete

Detalii EXPLOZIVE despre ATENTATUL de la Paris. Eroare CAPITALĂ a serviciilor secrete

Ultimul atentat din inima Franței, de la Paris, aduce în prim-plan informații care stârnesc indignare. Tânărul cu cetăţenie franceză, dar născut în Cecenia, care a ucis cu un cuţit un trecător şi a rănit alţi patru, în plin centrul Parisului, era cunoscut serviciilor secrete de informații franceze.

Adeptul grupării teroriste ISIS figura în registrul serviciilor secrete cu "S" (pentru "siguranţa statului"), a dezvăluit duminică o sursă apropiată anchetei, informează AFP şi dpa, conform agerpres.ro

Atacatorul, născut în 1997 şi al cărui atac a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), nu avea antecedente judiciare, însă figura în registrul "S" al serviciilor de informaţii. În acest registru sunt incluse peste 10.000 de persoane, printre care islamişti radicali sau indivizi ce pot avea o legătură cu mişcarea teroristă, precum şi huligani şi membri ai grupărilor extremei drepte sau extremei stângi.

Un trecător, în vârstă de 29 de ani, a fost ucis şi alte patru persoane au fost rănite de acest tânăr care a strigat "Allah Akbar" (Allah e mare), potrivit martorilor, înainte de a fi doborât de poliţie. 

Agresiunea avut loc în arondismentul II, în apropierea Operei, în centrul capitalei Franţei, într-un cartier cu numeroase baruri, restaurante şi teatre, foarte frecventat sâmbătă seară.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News