Atacurile concertate ale Uniunii Europene împotriva României Ziua marmotei Horoscop

Atacurile concertate ale Uniunii Europene împotriva României   Ziua marmotei   Horoscop

Horoscop Stretenia, vorbă din slavonă, este o femeie misterioasă, rea, deosebit de periculoasă, care se ia la harţă cu Sf.Trifon şi îl dovedeşte, ba mai şi pedepseşte cu lupi şi urşi mânioşi sculaţi din somn. Sigur, o reminiscenţă din matriarhat, când femeia conducea. Şi iarăşi, poate fi ecoul unei mari zeiţe europene, poate Demeter. Poate Ceres... cine mai ştie! Hai să vă spun un banc, l-am primit de la Ovidiu Dragoș Argeșanu. În biserică, la un botez, preotul îl invită pe bărbat să se lepede de satana. Bărbatul răspunde: m-aș lepăda părinte, dar am trei copii cu ea...

2 februarie

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Horoscop   Pe 2 februarie s-au născut James Joyce, Fritz Kreisler, Talleyrand, Giscard D’Estaing, Harry Corradini, Vladimir Găitan, Ştefan Rusu, Nicolae Tatomir.

 

Horoscop În calendarul creştin-ortodox este Întâmpinarea Domnului, zi cu roşu şi Sfinţii Iordan şi Gavriil.

 

Horoscop Tradiţional, în „Kalendar” Stretenia, Filipii de iarnă, Martinii de iarnă, Martinul cel mare, Târcolitul viilor.

 

Horoscop A noua zi a Filipilor de iarnă este dedicată femeilor.

Horoscop   Stretenia, vorbă din slavonă, este o femeie misterioasă, rea, deosebit de periculoasă, care se ia la harţă cu Sf.Trifon şi îl dovedeşte, ba mai şi pedepseşte cu lupi şi urşi mânioşi sculaţi din somn. Sigur, o reminiscenţă din matriarhat, când femeia conducea. Şi iarăşi, poate fi  ecoul unei mari zeiţe europene, poate Demeter. Poate Ceres... cine mai ştie! Hai să vă spun un banc, l-am primit de la Ovidiu Dragoș Argeșanu. În biserică, la un botez, preotul îl invită pe bărbat să se lepede de satana. Bărbatul răspunde: m-aș lepăda părinte, dar am trei copii cu ea...

 

Horoscop  În timp, ca să se pozitiveze încărcătura spirituală a zilei, s-a spus că este ziua Maicii Domnului, care, în fine, reuşeşte să ajungă la Templu spre consacrarea Pruncului, la patruzeci de zile de la Crăciun!

 

Dar, important, pentru ziua de 2 februarie, este Târcolitul viilor, ritual de început de an viticol. După regiuni, obiceiurile diferă, dar cam oriunde în Europa, unde creşte viţa de vie, se înconjoară via de trei ori de către proprietar.

 

Horoscop De exemplu, în Sicilia, toată familia înconjoară via, spunând în gura mare rugăciuni - să ne amintim că insula a fost colonie grecească şi că la Siracuza a murit marele Arhimede. În Franţa se fac mici ofrande la fiecare colţ al viei. La noi, în România, se face un cârnat caltaboş special numit „bundărete”. Stăpânul viei pleacă dis-de-dimineaţă cu traista cu bundăretele, ţuică, dacă vrea struguri de vin şi vin roşu, dacă vrea struguri de masă. La fiecare colţ al viei taie o ramură, o unge cu funingine din vatră şi cu untură de la Ignat, muşcă din bundărete şi bea o gură de băutură. Apoi, închinându-se către Răsărit spune: „Doamne, să-mi faci struguri cât bundăretele!”. Iar adresându-se viei „Bună dimineaţa, vie, faci struguri, sau te tai!”. Coardele tăiate se pun cruce peste piept şi se aduc acasă unde se plantează, devenind „Norocul viei”.

 

Horoscop Un ameste de obiceiuri arhaice, precreştine (poate un simulacru de Mistere) cu o pojghiţă, o vopsea subţire creştină!

 

„În această zi se întâmpină iarna cu vara şi se iau la luptă!” Elena Niculiţă-Voronca, Datinile... vol. II, 1998, pagina 258.

 

Horoscop  Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, în anul 1993 a fost lansat filmul “Groundhog Day”, cu Bill Murray și Andie MacDowell. Regizat de Harold Ramis. Un mare succes, un film de colecţie, notat de severul IMDb cu nota 8,1 - notă mare. Filmul tratează subiectul generos al unui perspnaj, un meteorolog, prins într-o buclă a timpului în Punxsutawney, unde venise să relateze despre marmota Phil, normal, pe 2 februarie. “Routine is the metronome marking most of our time on earth. Phil's gift is to see the routine and seize the day.” a spus celebrul critic Richard Corliss în “Time” referindu-se, sofisticat şi filosofic, atât la film, cât şi la realitate.

 

Horoscop  Pretextul filmului este un obicei local din State. El se sărbătoreşte în fiecare an, pe data de 2 februarie, în localitatea Punxsutawney, din Pennsylvania şi işi are originile în secolul XVIII cand coloniştii germani au sosit aici. Odata cu ei au adus şi sărbătoarea Întâmpinarii Domnului, pe stil protestant, pe care o sărbătorim şi noi românii, tot astăzi. Traditia germana spune ca daca soarele apare în aceasta zi şi ariciul işi va vedea umbra, înseamna că vor mai urma încă şase săptămâni de iarnă. Dacă ariciul nu-şi va vedea umbra, inseamna că primăvara va veni devreme. Nemţii şi olandezii stabiliţi in Pennsylvania au continuat aceasta tradiţie folosind mai degraba un hârciog mare, o specie de marmotă – au lăsat ariciul în poveştile Fraţilor Grimm. In mod oficial, prima Zi a Marmotei, Groundhog Day, s-a sărbatorit pe 2 februarie 1887, la Gobbler’s Knob în apropiere de Pittsburgh, deşi primele referiri despre acest eveniment, în ziarele din State, dateaza din anul 1841. Astăzi, Ziua Marmotei se sărbătoreşte în SUA şi in Canada, dar este aşteptată cu interes de tot globul pământesc.

 

Ziua Marmotei este o sărbătoare oficială, stabilită, de asemenea, pe data de 2 februarie, începând din data de 18 aprilie 2009, în cel mai nordic stat al Statelor, în Alaska. Se doreşte păstrarea tradiţiilor din Alaska, iar marmota este unul dintre cele mai simpatice animăluţe de acolo. Deocamdată nu s-au stabilit nişte obiceiuri care să însoţească această sărbătoare, în prezent este doar o mare petrecere unde se bea mult şi se mănâncă bine, se spun bancuri cu marmote şi participanţii se costumează în marmote, cel puţin unii dintre ei!

 

Punxsutawney Phil, cea mai celebră marmotă din toata lumea, şi-a vazut umbra de 107 de ori, nu şi-a vazut-o de 61 ori (9 ani nu au fost „inventariaţi”) şi trebuie precizat ca are o acurateţe de cam jumătate-jumătate. Adică, în limitele normale ale aruncatului în aer ale unei monede de 177 ori, câți ani ne despart de anul 1841. Probabil că abia pe seară o să știm ce a făcut Phil din cauza decalajului timpului, ei, în Pennsylvania,  sunt în urmă cu șapte ore față de România.

 

                                                       ⃰    ⃰    ⃰

 

Iată ce am mai găsit în curierul de Bruxelles, mi-ați scris că vă interesează informațiile de genul acesta, pe care, din nefericire, nu prea le mai găsiți și în alte ziare.

 

Declarație comună a președintelui Jean-Claude Juncker și prim-vicepreședintelui Frans Timmermans privind evoluțiile recente din România

 

După cum a au arătat săptămâna trecută cei doi oficiali UE, în cel mai recent raport privind mecanismul, din noiembrie 2017, Comisia a subliniat faptul că Guvernul și Parlamentul României ar trebui să asigure transparența totală a procesului legislativ privind legile justiției și să țină seama în mod corespunzător de consultările desfășurate în cadrul acestuia. De asemenea, Comisia a precizat că un proces în care independența sistemului judiciar și punctul de vedere al acestuia sunt apreciate și luate în considerare în mod corespunzător și în care se ține seama de avizul Comisiei de la Veneția reprezintă o condiție prealabilă pentru sustenabilitatea reformelor și este un element important în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor de referință stabilite prin mecanismul de cooperare și de verificare. Poziția Comisiei a fost susținută de statele membre în cadrul Concluziilor Consiliului adoptate în decembrie 2017.

Potrivit ultimului raport privind MCV, legile justiției reprezintă un test important cu privire la măsura în care interesele legitime ale părților interesate din sistemul judiciar și ale altor părți interesate au ocazia să fie exprimate și sunt luate suficient în considerare în cadrul deciziilor finale. Evenimentele de până acum nu au contribuit cu nimic la rezolvarea acestor preocupări.

Comisia face apel la Parlamentul României să regândească acțiunile propuse, să lanseze dezbaterea conform recomandărilor Comisiei și să construiască un consens la scară largă cu privire la calea de urmat. Comisia își reafirmă disponibilitatea de a coopera și de a sprijini autoritățile române în acest proces.

 

Comisia avertizează din nou cu privire la pericolul regresării și va analiza în detaliu modificările finale aduse legii justiției, codurilor penale și legilor privind conflictul de interese și corupția pentru a stabili impactul acestora asupra eforturilor de garantare a independenței sistemului judiciar și de combatere a corupției.

 

 

 

Nerespectarea obligațiilor privind stocurile petroliere

 

Joi, 25 ianuarie, Comisia Europeană a decis să trimită România în fața Curții de Justiție a UE pentru că nu a implementat și nu a aplicat corect Directiva privind stocurile petroliere (Directiva 2009/119/UE).

Conform Directivei privind stocurile petroliere, statele membre au obligația de a asigura menținerea și disponibilitatea unui nivel minim de rezerve de țiței și/sau de produse petroliere pentru a garanta siguranța aprovizionării cu resurse petroliere a Uniunii Europene.

La 20 noiembrie 2015, Comisia a reamintit României obligațiile care îi revin în temeiul Directivei privind stocurile petroliere, printre care obligația de a dispune de proceduri de urgență și de un plan de urgență în cazul apariției unei disfuncționalități majore în aprovizionare, dar și obligația de a asigura un cadru clar și eficace pentru ca operatorii să își poată delega obligațiile de stocare. Comisia a pus în discuție și faptul că legislația română interzice utilizarea stocurilor petroliere drept garanții reale, adică drept active oferite ca garanție pentru a obține un împrumut, ceea ce ar putea face mai dificilă îndeplinirea obligației operatorilor economici de a deține stocuri. Întrucât România nu a abordat aceste aspecte, Comisia i-a adresat un aviz motivat la 18 noiembrie 2016. Următoarea etapă, anunțată în 25 ianuarie, a fost trimiterea în fața Curții de Justiție a UE.

Directiva privind rezervele petroliere (Directiva 2009/119/CE a Consiliului) impune statelor membre obligația de a menține un nivel minim de rezerve de țiței și/sau de produse petroliere și oferă UE siguranța aprovizionării cu resurse petroliere.

În acest context, statele membre trebuie să dispună de proceduri și planuri corespunzătoare pentru situații de urgență, astfel încât să facă față eventualei apariții a unei disfuncționalități majore în aprovizionare. În plus, statele membre pot impune companiilor obligații de a deține rezerve de țiței și/sau de produse petroliere în anumite limite. Companiile cărora li se impun astfel de obligații trebuie, de pildă, să le poată delega pe teritoriul UE în anumite condiții și cu anumite limitări. Directiva privind stocurile petroliere trebuia transpusă până la 31 decembrie 2012.

 

 

 

Întârzieri în instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi

 

România și Malta au fost trimise în fața Curții de Justiție a UE pentru neîndeplinirea obligației de notificare a cadrelor naționale de politică în temeiul Directivei 2014/94/UE referitoare la instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi. Decizia Comisiei Europene a fost anunțată în data de 25 ianuarie.

Cadrele naționale de politică constituie principalul instrument care asigură crearea coordonată a unei infrastructuri suficiente pentru combustibilii alternativi, inclusiv a punctelor de reîncărcare pentru vehiculele electrice și a punctelor de realimentare pentru gaze naturale și hidrogen. Instituirea unor astfel de cadre ajută totodată la evitarea fragmentării pieței interne prin introducerea coordonată a combustibililor alternativi.

Statelor membre li s-a solicitat să notifice Comisiei cadrele naționale de politică până la 18 noiembrie 2016. Până în prezent, Malta și România nu au dat curs acestei solicitări, deși au primit din partea Comisiei o scrisoare de punere în întârziere și un aviz motivat la 15 februarie, respectiv la 13 iulie 2017.

Accelerarea instalării infrastructurii pentru combustibilii alternativi este esențială pentru a le oferi tuturor europenilor o mobilitate ecologică și competitivă, așa cum a anunțat Comisia în Pachetul privind mobilitatea curată

 

La 8 noiembrie 2017, Comisia a adoptat un Pachet privind mobilitatea curată, menit să consolideze poziția de lider mondial a UE în sectorul vehiculelor nepoluante. Respectivul pachetul legislativ reprezintă un pas decisiv în ceea ce privește punerea în aplicare a angajamentelor asumate de UE în cadrul Acordului de la Paris cu privire la reducerea obligatorie cu cel puțin 40% a emisiilor de CO2 pe plan intern până în 2030. Printre altele, pachetul cuprinde o evaluare amănunțită, dar și un plan de acțiune și soluții de investiții pentru instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi în UE.

Obiectivul este de a încuraja crearea unor planuri naționale mai ambițioase, de a îmbunătăți gradul de informare a consumatorilor și de a spori investițiile în acest domeniu. Statele membre au avut obligația de institui cadre naționale de politică în care să definească obiectivele și țintele la nivel național și care să cuprindă acțiuni și măsuri de sprijin pentru dezvoltarea pieței în ceea ce privește combustibilii alternativi, inclusiv pentru instalarea infrastructurii necesare.

 

Despre procedurile privind pachetul lunar de decizii

Prin pachetul său lunar de decizii în constatarea neîndeplinirii obligațiilor, Comisia Europeană urmărește acționarea în justiție a statelor membre care nu și-au îndeplinit obligațiile ce le revin în temeiul legislației UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare și domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislației UE, în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor.

 

Principalele decizii adoptate de Comisie în luna ianuarie includ 21 de scrisori de punere în întârziere, 67 de avize motivate și 8 trimiteri în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene. Totodată, Comisia închide 86 de cazuri în care diferendele cu statele membre în cauză au fost soluționate fără a fi necesară continuarea procedurii de către Comisie.

Pentru mai multe detalii referitoare la toate deciziile luate, vă rugăm să consultați registrul deciziilor de constatare a neîndeplinirii obligațiilor.

 

                                                   ⃰    ⃰    ⃰

 

Horoscop  Dragi lupi, padawani și hobbiți, nu-i așa că sunteți revoltați? Nu-i așa că străinii ăștia infecți ataca Româniiiiia, pun în pericol suveranitatea țăăăări? Nu prea e așa, haideți să vă spun eu cum este!

 

România, prin reprezentanții ei incapabili și incompetenți a semnanat cu Uniunea Europeană o mulțime de tratate, addendumuri, directive, decizii și recomandări. Parcă mai știe cine, ce și cum a semnat! Vă mai amintiți cum îl fugărea Băse pe Ponta Turcitul când îl prindea pe la Bruxelles să facă și el frumos la Înalta Poartă: ”Ce cauți aici mă, infantilule, treaba reprezentării externe este a Președintelui și  a Ministrului de externe, tu ești Executivul, marș acasă!”  Sau, cam așa ceva…

 

Horoscop  Incompetenții care ne-au condus și ne conduc au semnat, au semnat, au semnt – de puține ori au înțeles, sau au știut ce semnează. Acuma birocrații de la Bruxelles se așteptau ca să facem ce am semnat. Băi, voi ăia de la Bruxelles și Strasbourg nu cunoașteți clasa noastră politică!  Hai să vă mai spun un banc! Toată clasa noastră politică s-a suit într-un avion uriaș și au ajuns la zece mii de metri. Când, căpitanul avionului vine cu o figură albă-albă și spune că avionul are o defecțiune gravă și că va cădea în câteva secunde și că nu există nicio parașută. Toată clasa politică și nicio parașută?!! Știți bancul? Nu? Nici eu nu-l știu dar începutul este foarte-foarte bun…

 

Nu, Uniunea Europeană nu este împotriva României. Îi este indiferentă. Dar este împotriva partidelor care promit ceva alegătorilor, se aleg, nu se țin de cuvânt și apoi fac un haos teribil în țară, ca să-și acopere neputința și să aibă pe ce și cine să dea vina. Guvernele lui Daddy Dragnea…

 

Acum vă rog să mă scuzați, trebuie să intru cu sursele mele de pe lângă Elon Musk, se întâmplă lucruri mari pe acolo și mi-au cerut asistența de vreo zece ori în ultima oră.

 

Nu-i așa că știți ce o să scriu acum? Că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

                                                         ⃰    ⃰    ⃰

 

 

horoscop

 

BERBEC  Îţi e greu să te împarţi, trebuie să fi în mai multe locuri în acelaşi timp! Nu încurca lucrurile, nu amesteca plăcutul cu utilul, viaţa profesională cu cea personală! Nu te grăbi, zâmbeşte! Păstrează-ţi calmul şi umorul mai ales în relaţiile de familie. Veşti bune de departe. Nu cheltui mai mult decât ţi se pare rezonabil.  Nu întotdeauna un preţ mare înseamnă şi o calitate bună. Relaxează-te şi distrează-te, mai pe seară, după program!

 

horoscop

 

TAUR   Evită deciziile care duc la schimbări majore si mai ales nu te repezi sa tragi concluzii. Unele lucruri sau persoane pot întârzia din cauze obiective, meteorologice, vremea e aşa cum este!  Ţine-ţi cunoştiinţele (mai ales cele feminine) strict la distanţa potrivită, nu încuraja efuziunile sentimentale şi confesiunile mincinoase. Nu crede tot ce ţi se spune şi nu te lua după sfaturi. Propria inteligenţă şi intuiţia vor rezolva situaţia.  Atenţie la regimul haotic climatic şi la condusul maşinii.

 

horoscop

 

GEMENI  Simţi că tensiunea urcă şi lucrurile nu merg bine. Este momentul să-ţi manifeşti dezacordul şi să propui soluţii bune, sigur dacă depinde de tine. Dar, nu te mai îngrijora pentru generalităţi! Domeniile favorizate astăzi sunt cele ale relaţiilor umane, ale legăturilor de rudenie. Eşti ca un strateg de birou: cu toate că ai idei sclipitoare nu ai nici cheful şi nici putinţa să le pui în practică. Cu toate că este o zi fastă, evită nepăsarea şi graba.

 

horoscop

 

RAC   O zi inspirata pentru strategii complicate.  Îţi place să monopolizezi atenţia anturajului şi să intri într-un vortex de trăiri din cele mai interesante. Amintirile, însă, nu-ţi dau pace... Fii prudent şi precaut, când discuti, negociezi şi mai ales în convorbirile la telefon! Odihneşte-te mai mult şi evită discuţiile în contradictoriu, mai ales astăzi, când un vechi prieten te poate decepţiona – nu-i lăsa şansa să se facă de râs! În această perioadă nu prea este bine să călătoreşti pe distanţe lung.

 

horoscop

 

LEU   Eşti tentat sa cheltuiesti mult şi nejustificat, fiind doar o descarcare din cauza unei instabilitati emotionale trecatoare. Astăzi te poţi juca de-a “contabilul”. Ai de facut socoteli… de vineri! Ziua de astăzi este un segment de timp contradictoriu. Este, în primul rând, o contradicţie între planurile şi dorinţele tale şi răspunsul anturajului. Posibile discuţii aprinse, până la urmă pentru probleme minore. Temperează-ţi partenerii de viaţă prea focoşi.

 

horoscop

 

FECIOARĂ  O zi în “dinţi de fierăstrău”! Când sus, când jos, când rege, când cerşetor! Evenimentele se bulucesc, timpul nu-ţi mai ajunge, dar paradoxal, te simţi bine. O veste poate să fie motivul! Este şi o perioadă mai deosebită în care ai fel de fel de idei trăsnite şi de păreri ciudate. Despre lume, femei, bărbaţi şi dragoste... imaginaţia ta, volumică aş putea spune, nu îţi dă pace. Este un dar, dar şi un blestem ! Dă curs inspiraţiei, creaţiei şi nu te lua după corbii croncănitori de veşti rele.

 

horoscop

 

BALANŢĂ   Norocul îţi surâde astăzi! Trebuie spus că meriţi acest lucru. Chiar dacă nu reuşeşti întotdeauna, adesea încerci să păstrezi un climat plăcut, de pace şi armonie, la serviciu şi acasă! O decizie nu se dovedeşte foarte inspirată. Trebuie să continui cu datele pe care le ai, pentru că situaţia în cauză nu a fost sub controlul tău. Concentrează-te asupra lucrurilor importante în cursul prânzului. Fii foarte precis şi direct, atît în comunicare cât şi mai ales în analiză şi sinteză.

 

horoscop  

 

SCORPION   Azi revin în atenţie nişte proiecte sau idei din trecutul mai mult sau mai puţin îndepartat. Alianţele sunt bune daca poţi sa le controlezi in mod eficient.  Nu forţa hotărîrile importante. Stai si configureaza – jocurile nu au fost facute, sau nu sunt jocuri! Stelele spun ca ar fi o perioada buna de noi aliante si noi jocuri. Nu risca, sau riscă fără risc! Oricum, păstrezi status quo, dar nimic nu mai este cum a fost, iar ceea ce se va intampla nu este chiar exact cum doreai. Însă, poti incepe schimbarile pe care le ai de mult, in minte.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR   Un Vărsător sau un Leu, sau alte persoane din semne de aer şi foc te pot ajuta astăzi. Este, însă, bine să nu intri în conflicte cu persoane născute în semne de apă şi mai ales de pământ. Este ziua cheltuielilor si a grijilor nefondate. O mulţime de persoane vin la tine cu mana intinsa, sau primesti facturi cat cuprinde, arată aspectele lui Mercur şi Jupiter.  Unele justificat, altele nu! A doua parte a zilei este mai bună, iar seara chiar foarte bună.

 

horoscop

 

CAPRICORN   Nu eşti în apele tale astăzi, pentru că, probabil, pe plan sentimental este momentul unor discuţii. Îţi este greu să te concentrezi, aşa că dacă depinde de tine, amână tot ce poţi! Planurile facute astăzi aduc în viitor rezultate bune. Stelele au un moment de transparenţă. Comunică cu prietenii. Veşti bune şi programe de distracţie. Evită spaţiile largi cu prea mult curent şi locurile aglomerate. Nu călători pe întuneric, sfat general valabil!

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR   Nu analizezi evenimentele, nu aprofundezi, decât când este prea târziu! În domeniul sentimental acest lucru te face să suferi inutil şi nejustificat. Astăzi încearcă să fii mai subtil!  Continuă aspectul de zilele trecute: „o hotărâre de mai demult nu se dovedeşte cea mai potrivită” şi încerci să găseşti acum soluţii care să-ţi convină şi să rezolve situaţia, lăsată - după cum arată planetele colective Saturn şi Uranus – în suspensie, sau cu o rezolvare parţială temporară. Controleză anumite tendinţe extravagante, mai ales în domeniul cheltuielilor şi al distracţiilor costisitoare.  

 

horoscop

 

PEŞTI  “Politica struţului” este bună când eşti struţ! În ziua de azi nu poţi să stai în afara lumii, decât dacă eşti un anahoret, ca mine. Încearcă să-ţi pui de acord interesele tale cu mersul general al vieţii! Schimbările bruşte de direcţie trebuie evitate, în viaţă, în afaceri, în dragoste ca şi pe şosea. Trebuie sa te intorci la radacini, in trecut – spune horoscopul tau – ca sa gasesti explicatii si solutii pentru prezent. Esti si intr-o perioada usor vulnerabila, atentie la izbucnirile emotionale! Orele serii sunt avantajoase dragostei. Deci, o seara plăcută şi romantică!

 

horoscop