Evenimentul Zilei > Politica > Atacul Olguței Vasilescu: „Opriți-vă! Ajutați industriile care suferă, nu le distrugeți”
Atacul Olguței Vasilescu: „Opriți-vă! Ajutați industriile care suferă, nu le distrugeți”

Atacul Olguței Vasilescu: „Opriți-vă! Ajutați industriile care suferă, nu le distrugeți”

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a lansat un atac dur la adresa Guvernului Orban după ce în Centrul Istoric al Craiovei a fost luat cu asalt de toate organele de control ale statului.

 

Ea spune cu s-au dat amenzi cu nemiluita și nu doar pentru nerespectarea distanțării sociale. Victime au fost de această dată și elevii care sărbătoreau absolvirea și se aflau pe la mesele teraselor.

De mânia Olguței Vasilescu nu a scăpat nici ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care „cere săptămânal planul de amenzi Inspectoratelor Teritoriale de Muncă și cearta șefii acestor deconcentrate județene dacă i se pare ca au dat prea puține amenzi sau că sunt prea mici”.

„Nebunie aseara in Centrul Istoric al Craiovei! Toate organele de control ale statului si-au facut aparitia si au impartit amenzi cu nemiluita. Statul nu a fost interesat deloc de cum a supravietuit industria HORECA in ultimele luni”, scrie fostul minitru al Muncii pe Facebook.

, De altfel, Ludovic Orban a fost transant: nu e importanta, ca nu aduce bani prea multi la stat… Sa nu va inchipuiti ca s-au dat amenzi doar pentru lipsa „distantarii sociale”. S-au dat amenzi pentru tot felul de aberatii… Daca CCR a anulat sutele de mii de amenzi date batranilor care intarziau 10 minute peste ora de iesire din casa, acum s-au chitit pe elevii de scoala care sarbatoreau absolvirea si erau pe la mese”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu.

,,Am vazut si declaratiile ministrei Alexandru… Presa o prezinta ca pe o eroina a dreptatii si o protectoare a mediului de afaceri. Adevarul este ca, de mai bine de o luna, cere saptamanal planul de amenzi Inspectoratelor Teritoriale de Munca si cearta sefii acestor deconcentrate judetene daca i se pare ca au dat prea putine amenzi sau ca sunt prea mici.

De asta si enervarea ei ca unii inspectori ii informeaza pe patroni ca vin in control. STIM ce faceti doamna Alexandru! Opriti-va! Ajutati industriile care sufera in aceasta perioada, nu le distrugeti!”, a concluzionat Lia Olguța Vasilescu.