Șoarecii canibali au ieșit la suprafață cu milioanele. Oamenii, în pericol. Totul se transformă într-o poveste de groază reală

Șoarecii canibali au ieșit la suprafață cu milioanele. Oamenii, în pericol. Totul se transformă într-o poveste de groază reală

Milioane de șoareci canibali amenință casele, fermele, recoltele, școlile şi spitale, lăsând în urmă un miros îngrozitor.

Invazia șoarecilor canibali care atacă părți din Australia se transformă într-o poveste de groază. Rozătoarele au început să invadeze zone întinse. Și urmează Sydney, spun autorităţile. Milioane de șoareci au invadat școli, case și spitale în statele din estul New South Wales și Queensland, făcând ravagii și lăsând orașe întregi înăbușite de un miros înțepător persistent.

Rozătoarele mănâncă tot ce le iese în cale, inclusiv între ei

Acum există rapoarte despre faptul că ar mânca rămășițele rozătoarelor moarte și sunt avertismente că ar putea ajunge în Sydney în câteva săptămâni, călătorind pe camioane de marfă.

În timp ce Autoritatea australiană pentru pesticide și medicamente veterinare nu a aprobat utilizarea unei substanțe chimice extrem de toxice pentru a combate flagelul, statul New South Wales se pregătește deja pentru permis. Autoritățile locale au asigurat deja 5.000 de litri de bromadiolonă - cea mai puternică otravă de șoareci - şi va fi distribuită în 20 de locuri din cele mai afectate zone din regiune.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atacul șoarecilor canibali uriași forțează Australia să aprobe otrava interzisă

Invazia amenință și industria agricolă de 51 de miliarde de dolari din Australia. Numărul șoarecilor a explodat după recolta din sezonul trecut. Întrucât criza nu prezintă semne de diminuare, unii fermieri se abțin de la plantarea culturilor de iarnă, de teama deteriorării semințelor proaspăt semănate și a cerealelor coapte, potrivit Matthew Madden, președintele comitetului pentru cereale pentru grupul industrial NSW Farmers.

Abandonarea culturilor

„Oamenii abandonează de fapt culturile” a spus el. Unele culturi recoltate la începutul acestui an au suferit daune semnificative, variind de la 20% la 100% în unele locuri, a spus Madden, adăugând că boabele depozitate de anul trecut, dacă nu au fost consumate, au fost supuse contaminării de excrementele șoarecilor. Acest lucru duce la costuri suplimentare de curățare pentru fermieri sau, în unele cazuri, la respingerea directă a transporturilor în porturi.

Durerea financiară nu se limitează doar la ferme

De asemenea, au fost raportate pagube asupra mașinilor, vaselor de depozitare, locuințelor și sănătății oamenilor. Madden, care a pierdut recent un tractor, după ce șoarecii au ros cablurile, a spus că invazia ar putea costa sute de milioane de dolari. Costurile  sunt greu de cuantificat, a adăugat el, potrivit eu.usatoday.