Evenimentul Zilei > Actualitate > Atac sângeros în Nigeria. Poliția a anunțat 14 victime
Atac sângeros în Nigeria. Poliția a anunțat 14 victime

Atac sângeros în Nigeria. Poliția a anunțat 14 victime

Un număr 14 persoane au murit, iar alte șase au fost grav rănite într-un atac comis de indivizi înarmați într-un sat din zona centrală a Nigeriei.

Atentatul în care au fost uciși 14 oameni și alți șase au fost răniți a avut loc într-o lolcalitate din statul Kogi, în centrul Nigeriei, a anunţat miercuri poliţia. Potrivit unei declarații transmise presei de forțele de ordine nigeriene, mai mulți bărbați înarmați și-au făcut apariția în satul Agbubu şi au atacat prin surprindere, omorând 14 membri ai aceleiaşi familii.

„Am fost acolo şi am fost printre cei care au ridicat o parte din cadavre”, a declarat comisarul de poliţie din statul Kogi, Ede Ayuba pentru jurnaliști.

Oficialul de polițiea precizat că dintr-o familie doar o singură persoană a reușit să scape din atac, restul fiind omorâte fără milă de atacatorii înarmați.

„În cadrul acestei familii, o singură persoană a supravieţuit. Unchiul său, mama, soţia unchiului său, fratele mai mic, soţia fratelui său mai mare, soţia sa şi toţi copiii lui au fost ucişi, a mai precizat comisarul de poliție Ede Ayuba.

Polițistul Ayuba a mai spus că în acest caz a fost deschisă o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a avut loc atacul. El a precizat, însă, că nu exclude ipoteza ca atacul să fi avut loc pe fondul unei dispute de mai lungă durată între cele două părți, legată de drepturile funciare.

Trebuie spus că Nigeria, cea mai populată țară de pe continentul African este periodic afectată de atacuri sângeroase ale unor bande criminale. Acestea sunt localizate în zona de nord vest a țării și dețin numeroase arme de foc, fiind renumite pentru cruzimea atacurilor lor. Pe de altă parte, statul nigerian se confruntă și cu o insurgenţă islamistă, în zona de nord est, reprezentată de organizația Boko  Haram.

Organizația teroristă islamistă acționează în această parte a țării de mai bine de zece ani și comite atentate dintre cele mai sângeroase. De asemenea, tot pe seama Boko Haram sunt puse numeroase cazuri de răpire de persoane și execuții.

Declarații halucinante în cazul copilului ucis de propriul tată: „A vrut să-l omor…”

Accident spectaculos la un loc de joacă. Doi adolescenți, catapultați de un leagăn

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: