Astra - Steaua 1-0. Ovidiu Mihalache: "I-am strigat lui Fatai: «Las-o, că-mi vine bine»"

Astra - Steaua 1-0. Ovidiu Mihalache: "I-am strigat lui Fatai: «Las-o, că-mi vine bine»"

Ovidiu Mihalache, omul care a îngropat speranţele Stelei pentru un loc de Liga Campionilor, a explicat pentru EVZ cum a reuşit bijuteria de gol.

Steaua şi-a irosit şi ultimele speranţe la o poziţie de Liga Campionilor, duminică seară, la Ploieşti, unde a cedat în faţa Astrei cu 1-0. Partida a avut un nivel jenant, dar golul a fost spectaculos.

Ovidiu Mihalache a şutat din voleu, de la marginea careului, profitând de o eroare a portarului Ciprian Tătăruşanu. "I-am strigat lui Fatai (n.r. - primul ploieştean care a vrut să tragă): «Las-o, că-mi vine bine!». Şi am şutat. Simţeam că n-am cum să ratez. E cel mai fericit moment din cariera mea", ne-a spus ieri eroul prahovenilor, aflat la prima reuşită în Liga I.

Mihalache are o poveste foarte interesantă. "E dintr-un sat de lângă Iaşi, dintr-o familie numeroasă şi amărâtă", ne-a spus un oficial al Astrei. El a făcut junioratul la Poli Iaşi, apoi a jucat în Liga a doua, la formaţia Auxerre Lugoj.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ţălnar nu l-a vrut

În 2007, Mihalache a fost chemat să dea probe la Dinamo, dar Cornel Ţălnar l-a respins. "Mi s-a spus că o să fiu testat pentru prima echipă, apoi pentru a doua. Norocul meu a fost că acolo m-au văzut oamenii de la Ploieşti", şi-a amintit Mihalache. El şi cu japonezul Takayuki sunt singurii jucători din echipa actuală a Astrei care au făcut saltul cu echipa din liga a treia până în prima divizie.

Moldoveanul a jucat aproape 95 la sută dintre meciuri în această perioadă, nefiind scos din echipă de niciun antrenor. "De când Astra a revenit în «A», am lipsit doar anul trecut, la Alba- Iulia şi în tur, la Vaslui. Secretul meu e munca", a încheiat "killerul" Stelei, care le-a băgat coechipierilor în buzunare o primă de 4.500 de euro.

Jucătorul de 27 de ani care le-a stricat planurile "roş-albaştrilor" este poreclit "Mache", la fel ca Marius Ianuli, nepotul lui Gigi Becali, care a făcut praf imaginea clubului în iarnă, după ce a apărut un film cu el masturbându-se în cantonamentul din Antalya.

O dată la zece ani îi loveşte un Mihalache

Pentru Steaua, deplasările pe terenul Astrei au devenit un coşmar. "Roş-albaştrii" s-au impus o singură dată în şapte meciuri disputate în cartierul "9 Mai". Nu este singura coincidenţă. Mihalache e un nume care le dă fiori "militarilor". Pe 6 mai 2001, Steaua a fost călcată în picioare de Astra, scor 3-0. Două dintre goluri au fost opera lui Dragoş "Norman" Mihalache. Primul a fost de senzaţie, şut din voleu, de la 35 de metri, direct la vinclu. Gigi Becali a recunoscut peste ani că atunci a umblat prima dată cu "valiza": "I-am dat 10.000 (n.r. - de dolari) unui jucător de la Astra Ploieşti să nu-şi apere corect şansele şi ăla mi-a dat gol de la 40 de metri!".

12 puncte distanţă sunt acum între Steaua şi liderul Oţelul, cu nouă etape înainte de finalul sezonului

Liga I - etapa 25

Astra Ploieşti - Steaua Bucureşti 1-0 Ov. Mihalache (90+2)

Astra: C. Grigore 5 - Măţel 5, Ov. Mihalache 8, L. Goian 6, J. Morais 5, Strătilă 5 (87, Oprsal), Takayuki 6, N’Doye 6, Ţigănaşu 5 (62, Fatai 5), Tigoianu 5 (76, Al. Stan), Miranda 5. Antrenor: Tibor Selymes.

Steaua: Tătăruşanu 4 - Bonfim 5, Iliev 5 (46, Ricardo 4), Geraldo 5, Latovlevici 5, Nicoliţă 5, Gardoş 5, Bicfalvi 5 (62, N. Dică 4), L. Marinescu 4, Onofraş 4 (76, Burdujan), Bilaşco 4. Antrenor: Sorin Cârţu.

Arbitri: O. Haţegan 7 - I. Popa 7, M. Gaşpar 7. Stadion: "Astra" - Ploieşti; Spectatori: 7.000.

RĂZBOI FĂRĂ MĂNUŞI

Duckadam l-a criticat iarăşi pe Tătăruşanu

Helmuth Duckadam a continuat să-l "înţepe" pe portarul Ciprian Tătăruşanu, care a "comis-o" şi la Ploieşti. "La gol n-avea ce să facă. El a greşit când a respins. Putea s-o facă în lateral, nu în centru. De fapt, cel mai corect era s-o prindă", ne-a spus ieri "eroul de la Sevilla".

Legendarul Duckadam nu dă doi bani pe crizele lui Mihai Stoica, personaj care a îndrăznit recent să-l certe fiindcă vorbise despre o altă gafă a lui "Tătă". "N-am vorbit cu Stoica. N-am de ce. Pot să-mi dau cu părerea despre un portar şi o s-o fac", ne-a mai zis Duckadam.