Într-un interviu pentru Express, cercetătorul a spus că el și echipa sa crede că asteroidul va cădea în zona dintre Marea Nordului și Marea Neagră. El a explicat că impactul asteroidului ar putea duce la dispariția vieții umane.

Michael Horn: „Sunt două lucruri despre care vorbim aici, o coliziune masivă de asteroizi și impactul lui Apophis”. „Știm că impactul va fi între Marea Nordului și Marea Neagră”. „Pentru a ilustra un astfel de impact am folosit benzi desenate, astfel încât oamenii să poată avea o idee grafică a ceea ce înseamnă fenomenul”

„Impactul va provoca o fisură în scoarța terestră chiar dacă lovește marea”. „Acest lucru va provoca o eliberare masivă de gaz, vor exista bucăţi de asteroid  care vor fi proiectate la distanţe mari”. „Mai mult, impactul va degaja multă căldură, iar un astfel de fenomen are ca rezultat incendii mari unde oamenii vor mori”. „Deci, dacă asteroidul Apophis lovește, va provoca pagube uriașe”, concluzionează expertul.

NASA a început deja pregătirile pentru sosirea asteroidului 99942 Apophis – poreclit “Asteroidul Zeului Haosului” – care, potrivit agenției spațiale, va trece în apropierea Pământului peste 10 ani. Asteroidul are 340 de metri în diametru și va trece la doar 30 500 de kilometri de suprafața Pământului. Apophis este unul dintre cei mai mari asteroizi care trec atât de aproape de suprafața Pământului și o coliziune cu planeta ar putea fi devastatoare pentru toată viața de pe Pământ.