Evenimentul Zilei > Social > Asigurare. Poliţa obligatorie a locuinţei se extinde
Asigurare. Poliţa obligatorie a locuinţei se extinde

Asigurare. Poliţa obligatorie a locuinţei se extinde

Asigurare. Poliţa de asigurare obligatorie a locuinţei ar putea include, până la sfârşitul anului, acoperirea unui nou risc, cel al pagubelor produse de furtuni, conform reprezentanţilor Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Polița de asigurare obligatorie acoperă acum trei riscuri asociate catastrofelor naturale: cele de cutremur, de inundaţii şi de alunecări de teren. ASF lucrează la detaliile tehnice legate de noua modificare aflată deja în procedură de dezbatere parlamentară, a precizat pentru RRA vicepreședintele Autorității, Cristian Roșu.

Acesta spune că introducerea noului risc nu va avea un impact asupra prețului poliției obligatorii de asigurare a locuințelor, dar că va contribui la creșterea semnificativă a gradului de acoperire al acestei asigurări, situat în prezent la 20 – 21%.

„În urma tuturor evenimentelor climaterice care au avut loc în ultima perioadă și având în vedere mutațiile care au loc la nivel climateric în România am considerat că introducerea riscului de furtun este un element de siguranță suplimentară pentru posesorii de astfel de poliție.

Prețurile vor rămâne tot 10 euro şi 20 de euro, în funcţie de tipul de clădire, iar acoperirile vor fi tot la nivel de 10.000 de euro, 20.000 de euro, tot în funcţie de tipurile de construcţie. Noi nu facem decât să punem în acord toate detaliile tehnice vizavi de posibilitatea ca această inițiativă să devină nu numai lege, dar și operabilă. Ea urmează un parcurs legislativ parlamentar şi probabil că undeva până la sfârşitul anului acesta va putea să fie operaţională” a spus Cristian Roșu.