Evenimentul Zilei > Actualitate > Asemănare izbitoare între FIICA MINISTRULUI CULTURII și Catherine Zeta-Jones! Este și frumoasă și deșteaptă. Performanțele din Statele Unite sunt dovada clară
Asemănare izbitoare între FIICA MINISTRULUI CULTURII și Catherine Zeta-Jones! Este și frumoasă și deșteaptă. Performanțele din Statele Unite sunt dovada clară

Asemănare izbitoare între FIICA MINISTRULUI CULTURII și Catherine Zeta-Jones! Este și frumoasă și deșteaptă. Performanțele din Statele Unite sunt dovada clară

Elvira Lupşa, fiica Corinei Șuteu, a trăit şi studiat în Franţa, iar ulterior a obţinut diploma sa de licenţă în istoria artei, filosofie şi film la o prestigioasă facultate din New York. De trei ani s-a întors în țară și îi merge bine

Puțină știe că Elvira Lupșa, tânăra ce și-a făcut un nume în arta românească, este fiica Corinei Șuteu, ministrul Culturii în Guvernul tehnocrat. Elvira Lupşa este development associate al Romanian Film Initiative. Este designer-ul şi dezvoltatorul website-ului iniţiativei: www.filmetc.org și a conceput singurele două campanii de crowdfunding pentru un proiect major din România: ediţiile 2012 şi 2013 ale festivalului de film românesc MAKING WAVES de la New York. Elvira a trăit şi studiat în Franţa, iar ulterior a obţinut diploma sa de licenţă în istoria artei, filosofie şi film în New York.

Mândră de fiica sa, Corina Șuteu a postat pe Facebook în mesaj grăitor: „Sunt mai multe feluri de a fi ministru. Elvira Lupşa ,@unicat”, a spus ministrul Culturii și a postat o imagine superbă cu fiica sa.

 

Corina Șuteu, la New York Film Festival

În această săptămână, Corina Şuteu va participa la cea de-a 54-a ediţie a New York Film Festival pentru a viziona peliculele ”Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, şi ”Sieranevada”, de Cristi Puiu. Peliculele ”Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, ”Sieranevada”, de Cristi Puiu, şi ”Toni Erdmann”, de Maren Ade, al cărei coproducător este Ada Solomon, se numără printre cele 25 de producţii incluse în selecţia oficială a New York Film Festival (NYFF), care are loc în perioada 30 septembrie – 16 octombrie. Institutul Cultural Român din New York, alături de compania americană de distribuţie IFC Films, susţine prezenţa regizorului Cristian Mungiu la New York Film Festival, aflat la cea de-a 54-a ediţie.

”«Bacalaureat», pe 11 şi 12 octombrie, la New York Film Festival. Voi fi acolo; La fel şi pentru proiecţia din 14 octombrie, cu «Sieranevada» (prima proiecţie este în seara aceasta)”, a scris luni Corina Şuteu pe pagina sa de Facebook.

După fiecare vizionare a filmului său, Cristian Mungiu va participa la două sesiuni de întrebări şi răspunsuri. Filmul ”Bacalaureat”, pentru care Cristian Mungiu a primit premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Cannes 2016, a fost lansat în cinematografele româneşti pe 20 mai şi a fost prezentat în numeroase festivaluri din străinătate..

Pelicula ”Toni Ermann”, de Maren Ade, care s-a bucurat de succes pe Croazetă şi se află între cei trei finalişti la Lux Film Prize, acordat de Parlamentul European, va fi lansat în România pe 21 octombrie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: