Evenimentul Zilei > International > Asasinat în politică! Zeci de gloanţe au scos din el. L-au şi otrăvit înainte
Asasinat în politică! Zeci de gloanţe au scos din el. L-au şi otrăvit înainte

Asasinat în politică! Zeci de gloanţe au scos din el. L-au şi otrăvit înainte

O deputată foarte cunoscută după ce a decis să adopte 50 de copii defavorizaţi este acuzată că a orchestrat asasinarea soţului ei în 2019.

În prim-plan apare deputata braziliană Flordelis dos Santos, care este acuzată că a plănuit şi executat asasinatul cu ajutorul copiilor ei.

Pastorul evanghelic Anderson do Carmo (42 de ani) a fost împuşcat cu aproximativ treizeci de gloanţe în iunie anul trecut, în garajul casei de lângă Rio de Janeiro.

Procurorii care instrumentează dosarul au comunicat că „Flordelis a orchestrat omuciderea” după ce i-a convins pe unii dintre fiii ei să apese pe trăgaci.

Ucigaşii au decis să prezinte anchetatorilor o variantă plauzibilă şi au indicat că vărsarea de sânge a fost provocată din cauza unui jaf nereuşit.

Cu toate că în Brazilia, rata criminalităţii este foarte mare, iar jafurile armate se termină adesea cu morţi şi răniţi, adevărul a ieşit în cele din urmă la suprafaţă.

Cântăreaţa evanghelică de 59 de ani a fost pusă sub acuzare şi s-a aflat că ea a încercat să otrăvească mâncarea sau băutura soţului de cel puţin 6 ori.

Flévio dos Santos Rodrigues, fiul biologic al lui Flordelis, l-a împuşcat pe Anderson cu un pistol achiziţionat de Lucas César dos Santos, fiul adoptiv al cuplului.

În urma faptelor prezentate, ambii au auuns în spatele gratiilor de un an. De ce a fost ucis Anderson, totuşi? O întrebare care a stârnit un interes uriaş în Brazilia.

Pastorul evanghelic ar fi fost ciuruit pentru că avea un „control riguros asupra finanţelor familiei″.

De asemenea, ceea ce i-a atras moartea a fost faptul că nu era de acord ca cei apropiaţi lui Flordelis să fie trataţi mai bine decât ceilalţi membri ai familiei lărgite.

În prezent, anchetatorii au transmis că există 11 acuzaţi care vor trebui să răspundă în faţa instanţei, printre care şi celebra deputată Flordelis.

Ea va putea fi arestată doar dacă imunitatea parlamentară îi va fi anulată. „Deputata este foarte perturbată de tot ceea ce se întâmplă, deoarece este nevinovată”, a spus avocatul ei.

Coform presei locale, acesteia i s-a interzis să părăsească zona în care locuieşte. „Ancheta a arătat că toată imaginea ei de altruism şi morală nu a fost decât un mijloc pentru a ajunge la o poziţie financiară şi politică”, a afirmat comisarul Allan Duarte.

Flordelis a fost aleasă deputată sub steagul Partidului Social Democrat (PSD, conservator) în 2018 şi provine dintr-o favelă din Rio.

„Mama” cartierelor defavorizate din Brazilia a avut patru copii cu Anderson, după care a decis să adopte 50 de bebeluşi, copii sau adolescenţi vulnerabili.

Ulterior, cei doi au fondat o comunitate evanghelică, iar acest subiect a fost sursă de inspiraţie pentru un documentar realizat de TV Globo în 2009.

sursa: Agerpres

foto simbol

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: