Evenimentul Zilei > Justitie > ”Artificiile” cu funcții la Primăria Cluj Napoca. Arhitectul șef nu mai e arhitect șef dar semnează acte oficiale
”Artificiile” cu funcții la Primăria Cluj Napoca. Arhitectul șef nu mai e arhitect șef dar semnează acte oficiale

”Artificiile” cu funcții la Primăria Cluj Napoca. Arhitectul șef nu mai e arhitect șef dar semnează acte oficiale

După ce viceprimarul Clujului, Anna Horvath a fost trimisă în judecată de către DNA Cluj, pentru comiterea infracțiunuilor de trafic de influență și spălare de bani, arhitectul șef al Clujului și-a dat demisia.

Arhitectul șef LIgia subțirică a fost audiat ca și martor, la DNA Cluj, în dosarul de corupție al viceprimarului Clujului. După audieri, Subțirică, care de mai bine de opt ani ocupă funcția de arhitect șef al municipiului Cluj Napoca, fără concurs, a demisionat subit. În locul acesteia, a fost numit un alt funcționar public din cadrul Primăriei Cluj Napoca.

Dar cu toate acestea, Ligia Subțirică este un funcționar foarte important pentru Primăria Cluj Napoca, din moment ce i s-a inventat o funcție, inspector de specialitate – expert arhitect. Din această funcție, care în organigrama aparatului primăriei nici măcar nu apare, Subțirică verifică orice autorizație de construire și, în plus, semnează alături de Emil Boc, toate aceste documente importante.

Oficial, de la biroul de presă a Primăriei Cluj am aflat că Ligia Subțirică are calitatea de expert arhitect, calitate obținută în urma unui examen susținut în cadrul Ordinului Arhitecților din România, și nu în cadrul Primăriei CLuj Napoca. ”Doamna Subțirică nu mai este arhitect șef dar este expert arhitect și din această calitate semnează autorizațiile de construire”, a spus Oana Buzatu, purtătorulde cuvânt al Primăriei Cluj Napoca.

Audiată la DNA, Subțirică nu și-a amintit nimic

Ileana Ligia Subțirică a fost audiată la DNA Cluj, în dosarul de corupoție a viceprimarului Anna Horvat. în fața procurorilor, Subțirică nu a recunoscut nimic, nici atunci când a fost confruntată cu probe clare. ”Nu-mi amintesc ca inculpata Horvath Anna să fi intervenit asupra mea în scopul de a urgenta documentații de urbanism. Nu-mi amintesc că aceasta să mă fi contactat telefonic sau personal în cursul acestui an pentru a se interesa de situaia unor documentașii de urbanism”, a spus Ligia Subțirică la DNA Cluj.

Mostră de audiere la DNA

În timp ce DNA București l-a pus sub acuzare pe șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru mărturie micinoasă, fostul arhitect șef al Clujului, care pur și simplu și-a bătut joc de anchetatori, a mers acasă de la audieri ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Întrebare DNA: Precizați dacă inculpata Anna Horvath a intervenit în cursul lunii mai 2016, asupra dvs., în vederea urgentării avizării unei cereri având ca obiect lucrarea de construire ”amenajare spațiu funcționare restaurant la adresa din Cluj Napoca, Piața Unirii 10 – beneficiar B.C.”

Răspuns: Nu-mi amintesc ca Anna Horvath să fi intervenit la mine pentru urgentarea emiterii autorizației de construire pentru acest obiectiv.

Întrebare DNA: Precizați dacă inculpata Anna Horvath a intervenit în cursul anului 2016 asupra dvs. în vederea emiterii unor documente de urbanism … autorizație de construire pentru imobilul situat în Cluj Napoca, calea Baciului 2-4.

Răspuns: Nu-mi amintesc ca Anna Horvath să fi intervenit asupra mea în legătură cu această investiție.

Întrebare DNA: Precizați dacă inculpata Anna Horvath a intervenit în cursul lunilor iulie-august 2016 asupra dvs în vederea urgentării obținerii autorizației de construire pentru imobilul – casă de locuit situat Cluj Napoca, strada Partizanilor ..?

Răspuns: Nu-mi amintesc ca Anna Horvath să fi făcut intervenții sau solicitări asupra mea în scopul arătat. În luna august 2016 m-am aflat în concediu de odihnă.