Artă și îmbrăcăminte: Explorarea relației dintre stil și personalitate!

Artă și îmbrăcăminte: Explorarea relației dintre stil și personalitate!

Artă și îmbrăcăminte: Explorarea relației dintre stil și personalitate! Femeile din România au un stil ambiguu.

Artă și îmbrăcăminte: Explorarea relației dintre stil și personalitate!

Ori sunt foarte elegante, ori au ținute care pot fi considerate un kitsch de zile mari. Le vedem pe acele fete pe la televizor cu haine țipătoare, fuste prea scurte, decolteuri mai mult decât adânci…deși în mintea lor au impresia că arată bine, realitatea este cu totul alta.  Pentru a lăsa o impresie bună celor din jur, ar trebui să ne îmbrăcăm bine.

Îmbrăcăminte și educație

Însă pentru a face asta, ar trebui să ne educăm în acest sens ceea ce nu este tocmai ușor, dacă ținem cont de cât de “bombardați” suntem de vedete extravagante, și nu în sensul bun, pe care le vedem la televizor sau pe social media.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-o mare de vulgaritate, alege să fii acea femeie elegantă și bine îmbrăcată. Nu îl lua pe “nu” în brațe spunând că hainele frumoase sunt scumpe. Este un neadevăr total. Simplitatea este elegantă, chiar dacă este vorba despre o fustă croită de tine sau bluza pe care ai purtat-o acum 10 ani, dar încă arată foarte bine. Secretul constă în a ști cum să faci combinațiile de culori, de texturi și materiale și, desigur, de piese vestimentare.

Ne place să ne îmbrăcăm bine, desigur, dar de ce? Această cutumă vine încă din cele mai vechi timpuri, putem spune chiar din preistorie, când primii oameni obișnuiau să pună pe ei piei de animale și diverse accesorii pentru a impresiona partenerul. De aici, sărim la perioada antichității. Era deja un obicei ca, în special la sărbători sau ocazii speciale, oamenii să își aleagă cele mai bune veșminte.

Nunțile și moda. Îmbrăcăminte și istorie

De exemplu, nunțile erau momente perfecte, unde chiar și cel mai sărac avea o haină mai bună pentru a o purta în acea ocazie specială. Să nu mai vorbim de nobili și regi și regine. Deja în Egiptul Antic, costumele faraonilor și ale soțiilor erau create din cele mai fine pânzeturi și ornate cu pietre semiprețioase precum lapis lazuli.

Dar abia mai târziu a înflorit o adevărată artă în ceea ce privește creare ținutelor elegante. În renaștere putem spune că omenirea a cunoscut primul apogeu în acest sens. Odată cu aflarea secretelor viermilor de mătase în Europa, deși China era de mult timp o adevărată forță în domeniu, doamnele nobile din această parte a lumii au început să comande rochii care mă de care mai sofisticate.

Fie că era vorba despre rochii de seara, pentru baluri sau chiar pentru anumite ocazii mai puțin formale, femeile de viță nobile nu încetau să uimească prin ținutele lor ce erau adevărate exemple de creativitate și măiestrie. Să ne amintim doar portretele celebrei Elisabeta Tudor, marea regina a Angliei, care afișează în reprezentările ei niște rochii ce pur și simplu par ireale.

Ținutele din istorie

Ajungem la curtea Regelui Soare, Ludovic al IV-lea, când ținutele femeilor, dar și ale bărbaților, s-au transformat într-o adevărată etichetă. Desigur, anumite culori sau modele erau permise doare regelui, restul având permisiunea de a fi eleganți, fără însă a pune într-un con de umbră figura suveranului.

Rezumându-ne la hainele femeilor, rochiile au început să fie din ce în ce mai elaborate, adăugându-se accesorii diverse și complicate. Un alt exemplu este Maria Antoaneta, ultima regina a Franței, care era recunoscută pentru extravaganțele ei în materie de ținute și bijuterii, lucru care i-a adus și sfârșitul.

O perioadă mai sobră în realizarea ținutelor a fost cea din epoca Victoriană, când totuși, eleganța trebuia să existe. A te îmbracă elegant, ducă cum ne dăm seama, a fost și este un simbol al statutului. În ziua de azi, este mult mai mult. Putem spune că este și o imagine a respectului pentru propria persoană, dar și pentru oamenii cu care interacționăm.

Eleganță în îmbrăcăminte

Deci, de ce ar trebui să adoptăm elegantă în ținutele noastre? Ca femei, ar trebui să știm că un aspect elegant, și asta însemnând o haină curată și bine croită, un păr, ten și mâini îngrijite, sunt cheia către succes, în toatea aspectele. În plan profesional, a avea o ținută elegantă, impecabilă, înseamnă a fi respectat de interlocutori.

Nu te poți prezenta la o întâlnire business în adidași și acel pulover plin de păr de pisică. În schimb, trebuie să alegi o ținută sobră, dar elegantă. O rochie de culoare închisă, midi sau un costum deux piece, ambele bine croite, cu o bijuterie discretă și o pereche de pantofi din piele, de calitate, te pot ajuta să reprezinți compania pentru care lucrezi cu succes.

Dacă vrei să te îmbraci bine la o nuntă sau botez, de exemplu, atunci evită rochiile de seară prea țipătoare și încărcate. Am văzut cu toții acele videoclipuri pe Facebook, deranjante de altfel, de la nunți în care mireasa nici nu se poate mișca sub volumul și greutatea rochiei, iar nașa, domnișoarele de onoare și alte invitate arată de parcă sunt pomi de Crăciun ambulanți.

Îmbrăcămintea de bun gust

Dacă dorești să fii cu adevărat elegantă, inspiră-te din ținutele divelor de odinioară. Încearcă rochiile anilor ‘30 sau ‘40 care flatează aproape orice tip de silueta. Alege simplitatea și în astfel de ocazii.

Pentru a te îmbracă bine ai nevoie de bun-gust și de educație. Chiar dacă nu te naști cu ele, le poți cultiva. Ai o mulțime de locuri din care să te inspiri. Pinterestul este unul dintre ele. Dacă dorești o eleganță clasică, poți caută chiar pe Google “ținute elegante vintage”. Îți vei găsi o mulțime de surse de inspirație.

Ar trebuie să iei în considerare opțiunea de a te îmbrăca elegant pentru cei din jurul tău, însă în primul rând pentru tine. Vei fi mai încrezătoare, mai frumoasă și vei avea mai multe de câștigat în viață deoarece aspectul îngrijit și elegant este un prim pas spre succes.