Arpad Paszkany aduce la CFR Cluj un antrenor cu trecut rasist!

Arpad Paszkany aduce la CFR Cluj un antrenor cu trecut rasist!

Fost campion al Europei cu FC Porto, Jorge Costa, zis "Animalul", va fi adus din vară în Gruia ca să facă ordine.

Arpad Paszkany, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, mizează din nou pe portughezi pentru a reface echipa, care a avut un sezon deplorabil, după ce în stagiunea trecută reuşise eventul. Pentru început, magnatul ardelean a numit ca antrenor, pentru următorii doi ani, un nume mare, Jorge Costa, şi se pregăteşte să aducă un nou contingent de jucători lusitani. Ieri, Paszkany a mai făcut ceva: a divorţat în trei minute de fosta soţie, Kinga.

La Cluj, Jorge Paulo Costa Almeida (39 de ani) îl va avea "secund" pe Jaime Fernandes Magalhães, un alt fost mare jucător al lui Porto. Actualul "principal" al echipei CFR Cluj, Alin Minteuan, va completa staff-ul tehnic al lui Costa. Cu o carieră uriaşă ca jucător, Jorge Costa n-a confirmat decât în mică parte ca antrenor. A fost căpitanul echipei lui Jose Mourinho în 2003 şi în 2004, atunci când FC Porto a cucerit Cupa UEFA, apoi Liga Campionilor.

Costa a fost un fundaş dur, supranumit "Animalul". Crescut de FC Porto, Jorge Costa a fost unul dintre cei mai iubiţi şi mai respectaţi fotbalişti din istoria "dragonilor". Şi-a rupt picioarele pentru FC Porto, a dat afară antrenori şi a cucerit peste 20 de trofee.

Ne puteți urmări și pe Google News

S-a certat cu Machado

Costa a fost protagonistul mai multor scandaluri. Pe 20 noiembrie 1996, la un meci AC Milan - FC Porto, din Liga Campionilor, a fost lovit cu pumnul de George Weah, celebrul atacant liberian, care şi-a motivat ieşirea prin faptul că portughezul i-a adresat injurii şi jigniri rasiste pe toată durata jocului. Weah a fost suspendat pentru şase partide din cupele europene. Din lipsă de probe, Jorge Costa a stat doar trei săptămâni, atât cât a durat refacerea după lovitura primită! În sezonul 2001-2002 a fost împrumutat în Anglia, la Charlton, după o ceartă cu antrenorul Octávio Machado. Suporterii lui Porto i-au făcut tehnicianului viaţa un infern, iar acesta a cedat. Costa s-a întors triumfător, iar doi ani mai târziu a luat Liga Campionilor.

Costa a renunţat la fotbal în 2006. A fost "secundul" lui Rogério Gonçalves la Sporting Braga, iar mai apoi "principal". În perioada 2008-2010 a pregătito pe Olhanense, cu care a reuşit promovarea după primul sezon. După o pauză de un an, Jorge Costa a revenit în lumea fotbalului, la CFR Cluj. În Gruia, omul care a adunat 50 de selecţii pentru naţionala Portugaliei are ca obiectiv titlul.