Surse din partid spuneau, ieri, că, astăzi, în ședința Delegației Permanente ALDE Constanța, președintelui organizației județene, deputatul Mircea Banias, i va retrage sprijinul politic. Se pare însă că, peste noapte, cu ordin de la centru, taberele au fost nevoite să se replieze și ședința de astăzi s-a desfășurat într-o armonie deplină în prezența reprezentanților ambelor părți beligerante, cei ai președintelui Mircea Banias și ai primarului  din Medgidia Valentin Vrabie, fiind mai numeroși. În numai câteva minute s-a votat, în prezența trimisului de la centru, secretarul general ALDE, Nicolae Nasta, lista celor 22 de delegați la congresul ALDE. 

Alte decizii nu s-au luat. “Nu mai este cazul cu excluderile. Avem un singur proiect comun, să avem un congres, un președinte unic, să avem un partid foarte puternic”, a explicat vicepreședintele ALDE, Jean Paul Tucan. Ședința a fost condusă, astfel, chiar de președintele recent contestat, Mircea Banias. “Nu a fost o nicio solicitare de la centru sau o recomandare. Evident că toți colegii de la centru își doresc să depășim momentul asta de dispute interne. Trebuie să fim raționali, avem niște obiective, suntem la guvernare, susținem protocolul cu PSD în continuare”, a declarat Banias. 

El este convins că Daniel Constantin va rămâne, în continuare unul dintre liderii ALDE. 
“Relația mea cu domnul Daniel Constantin este foarte bună, ca și relația mea cu domnul Tăriceanu. Domnul  Daniel Constantin nu este sacrificatul de serviciu. Eu sunt convins că  și pentru domnul Constantin este loc în partid, iar chestiunile pe care dumnealui le invocă vor fi lămurite în cel mai scurt timp, în instanță. Practic, Daniel Constantin e co-președintele ALDE și sper să rămână unul din cei care va conduce partidul în continuare”.

La ședința de astăzi toți delegații au votat pentru susținerea lui Călin Popescu Tăriceanu la șefia ALDE. „Eu am spus-o de mult că domnul Tăriceanu mi se pare cea mai potrivită persoană să ocupe funcția de președinte. Ce am reclamat eu, și îmi păstrez opinia, este că lucrurile trebuiau să fie organizate altfel. Dar asta este o chestiune  care se va lămuri în zilele următoare și evident, nu am nicio îndoială că și colegii mei vor respecta ce se va hotări săptămâna viitoare, în instanță”, a mai declarat deputatul Mircea Banias.