Armistiţiu între Israel şi gruparea Hamas

Armistiţiu între Israel şi gruparea Hamas

Un acord de încetare a focului între Israel şi gruparea Hamas va intra în vigoare joi, a anunţat un oficial palestinian.

Acordul apare ca urmare a atacurilor aeriene israeliene care au făcut şase victime printre militarii din Fâşia Gaza.

Oficialul palestinian, familiar cu negocierile de pace din Egipt, a precizat azi că cei implicaţi au convenit la un armistiţiu care să dureze şase luni.

"Cele două părţi au ajuns la o înţelegere, iar armistiţiul va intra în vigoare la 06.00 (ora României)", a precizat oficialul palestinian.  Acesta a dorit să îşi păstreze anonimatul, întrucât nu a fost autorizat să ofere informaţii despre acest acord.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acest acord vizează încetarea atacurilor cu rachete şi obuze îndreptate asupra Israelului, dar şi oprirea raidurilor israeliene din zonă.

Referitor la ultimele violenţe, oficialul a declarat că ambele părţi au încercat să arate că acceptă armistiţiul ca dovadă a forţei de care dispun, şi nu în urma unor semne de slăbiciune.

Oficialii israelieni şi palestinieni au precizat, azi, că orice armistiţiu ar prevedea o ridicare treptată şi parţială a blocadei impuse de Israel Fâşiei Gaza anul trecut.

"Faptele sunt mult mai importante decât vorbele", a afirmat Mark Regev, purtătorul de cuvânt al primului ministru israelian.  

(18:10)