Armata SUA bagă spaima în dușmani. Ce face Arma Hypersonică de Lungă Distanță

Armata SUA bagă spaima în dușmani. Ce face Arma Hypersonică de Lungă Distanță

Armata Statelor Unite a prezentat recent un model a ceea ce se numește Armă Hypersonică de Lungă Distanță (LRHW). Racheta hipersonică poate parcurge mult de 3.800 de mile pe oră.

 

Noul sistem a fost dezvăluit la Rayburn House Building Building din Washington D.C., în 27 februarie 2020.

Astfel, armata va introduce o nouă clasă de rachete ultrarapide, manevrabile, cu rază lungă de acțiune, care se vor lansa de pe platformele mobile de la sol. Armele hipersonice sunt capabile să zboare cu de cinci ori viteza sunetului și să funcționeze la altitudini diferite, făcându-le unice față de alte rachete cu traiectorie balistică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Armata Statelor Unite își propune să obțină primul prototip experimental de armă hipersonică cu arie lungă, până în anul 2023. Rachete hipersonice pot parcurge mult peste 3.800 de mile pe oră.

Noul sistem va oferi o armă strategică critică și o descurajare puternică împotriva capacităților adversare armatei americane. Rachetele hipersonice pot ajunge în vârful atmosferei Pământului și pot rămâne chiar dincolo de gama de sisteme de apărare împotriva rachetelor și a rachetelor până când sunt gata să lovească, iar până atunci este prea târziu pentru a reacționa. Hipersonica este extrem de precisă, ultrarapidă, manevrabilă și poate ajunge oriunde în lume în câteva minute.

La 29 august, armata a semnat un prim acord cu Dynetics , în sumă de 351,6 milioane dolari, pentru a produce primul set de prototipuri fabricate în comerț cu sisteme Common-Hypersonic Glide Body (C-HGB). Tot pe 29 august, Armata a acordat un al doilea acord  lui Lockheed Martin în sumă de 347,0 milioane dolari ca integrator de prototipuri LRHW.

Pentru dezvoltarea LRHW, Armata lucrează în strânsă colaborare cu celelalte servicii printr-un Memorandum de acord comun al serviciului privind proiectarea, dezvoltarea, testarea și producerea hipersonică. Ca parte a acordului, armata va executa producția de C-HGB pentru toate serviciile, în timp ce Marina va conduce proiectarea caroseriei de glisare începând cu anul 20. Această cooperare comună permite serviciilor să utilizeze tehnologiile, adaptându-le în același timp pentru a satisface cerințele specifice aerului, terestru și mării.

Cele două premii contractuale marchează un pas important în tranziția dezvoltării capacităților hipersonice ale Armatei din laboratoarele guvernamentale și în producția comercială. Inițial, Dynetics va lucra cu Laboratoarele Naționale Sandia pentru a învăța construirea corpului de alunecare, anunță defence-blog.com.